Antena 3 CNN Actualitate Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva. Poliția elvețiană, în stare de alertă!

Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva. Poliția elvețiană, în stare de alertă!

Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva. Poliția elvețiană, în stare de alertă!
Sursa foto: Foto:en.wikipedia.org
27 Iul 2016   •   11:54

Poliţia din Geneva a primit informaţii de la omologii francezi în baza cărora au fost sporite măsurile de securitate pe aeroportul Cointrin, a declarat miercuri un purtător de cuvânt citat de Reuters.

'Investigaţia va determina care sunt faptele, dar nu depinde de noi... Investigatorii francezi ne vor ţine la curent', a spus Guillaume Gentil pentru Reuters.

'Situaţia de pe aeroport este calmă', a adăugat el.

Poliţia din Geneva a instituit miercuri o serie de controale în jurul aeroportului Cointrin după ce a primit informaţii despre o posibilă ameninţare şi i-a avertizat pe pasageri în privinţa unor întârzieri.

Publicaţia Tribune de Geneve relatează că în noaptea de marţi spre miercuri autorităţile au primit o informaţie pe care au luat-o foarte în serios, pe fondul situaţiei de securitate din Europa şi a ultimelor atentate din ţările vecine, Franţa şi Germania.

Accesul în incinta aeroportului a fost restricţionat. În exteriorul aeroportului, chiar şi vehiculele care se deplasează spre aeroport sunt controlate, potrivit unor martori. În proximitatea aeroportului s-au format ambuteiaje.

Poliţia din Geneva a confirmat pe contul său de Facebook că a sporit nivelul de securitate. 'Ca urmare a informaţiilor primite, în curs de verificare, şi în contextul actual al controalelor sporite, la Geneve-Aéroport sunt în curs de desfăşurare controale preventive pe durată nedeterminată', menţionează poliţia din Geneva. Poliţia îi roagă pe pasageri 'să ia în calcul o întârziere suplimentară pentru formalităţile de înregistrare'.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close