Antena 3 CNN Actualitate Media 37 de milioane de infideli din întreaga lume, demascaţi după un atac cibernetic

37 de milioane de infideli din întreaga lume, demascaţi după un atac cibernetic

37 de milioane de infideli din întreaga lume, demascaţi după un atac cibernetic
Sursa foto: Foto: thetelevixen.wordpress.com
19 Aug 2015   •   15:01

Datele a circa 32 de milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison, victimă a unui act masiv de piraterie informatică în luna iulie, au fost postate online marţi, informează revista Wired, preluată miercuri de AFP.

Datele furate, care conţin sume plătite, adrese de e-mail, numere de telefon ale utilizatorilor site-ului descris de Wired ca faţa ascunsă a internetului ('dark web') sunt acum accesibile. Site-ul a suferit un atac informatic acum o lună — în cadrul căruia au fost furate datele unui număr mare de utilizatori — comis de un grup autointitulat 'The Impact Team'.

Acesta a amenințat că publică dosarele clienților, fotografii cu nuduri şi convorbiri dacă site-ul nu se închide. Și au pus amenințarea în aplicare în noaptea de marți spre miercuri, potrivit Wired.

Site-ul Ashely Madison, al cărui slogan este 'Life is short. Have an affair' şi care numără peste 37 de milioane de utilizatori, este specializat în întâlniri extraconjugale. Pe site-ul creat în 2001 sunt înscrise persoane din 46 de țări.

Avid Life Media, proprietarul site-ului, a anunțat în luna iulie că 'un terţ neautorizat' a accesat datele de pe Ashley Madison și că a angajat imediat unii dintre cei mai buni specialiști din lume în securitate informatică pentru a atenua efectele atacului. Firma cu sediul în Canada a adăugat că lucrează în strânsă colaborare cu autoritățile pentru identificarea autorilor acestui 'atac de terorism cibernetic'.

'Am explicat frauda, înșelătoria și prostia Avid Life Media și a membrilor săi. Acum toţi le pot vedea dosarele', a declarat marți grupul de pirați.

Revista Wired subliniază că circa 15.000 de abonați ai site-ului de întâlniri extraconjugale au dat adrese de e-mail ale unor membri ai guvernului şi ai armatei, încheie AFP.

 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close