Antena 3 CNN Actualitate Media C.T. Popescu, citat la CNCD după declarațiile referitoare la coafura lui Dăncilă. Cum comentează jurnalistul

C.T. Popescu, citat la CNCD după declarațiile referitoare la coafura lui Dăncilă. Cum comentează jurnalistul

C.T. Popescu, citat la CNCD după declarațiile referitoare la coafura lui Dăncilă. Cum comentează jurnalistul
de M.Z.    |    19 Ian 2018   •   17:08

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirmă că nu a primit nicio citaţie de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu declaraţii la adresa premierului desemnat, Viorica Dăncilă, pe care spune că nu a comparat-o cu o maimuţă. 

"N-am primit nimic. Trebuie să primesc o hârtie, bănuiesc. Încă n-am primit-o. O fi pe undeva, nu spun. Că eu am mai fost pe la CNCD o dată. Când o voi primi, mă voi prezenta", a declarat Popescu, vineri. 

Jurnalistul susţine că la televiziunea de știri unde a vornit despre Dăncilă a ajuns o citaţie, dar că i se pare "o aberaţie" să indici ca probă în emiterea acesteia o ştire de pe site-ul stiripesurse.ro. 

"Am discutat aseară (n.r. - joi) în emisiune cu domnul Prelipceanu (n.r. - Cosmin Prelipceanu, redactor-şef Digi 24), care mi-a spus că a primit o astfel de citaţie la Digi 24 în care era indicată ca probă, ca argument în emiterea acestei citaţii o ştire de pe site-ul stiripesurse, ceea ce mi s-a părut o aberaţie. Când se produce ceva la o televiziune, la Digi 24, să nu indici ca sursă, ca probă televiziunea respectivă, ci un site intitulat. Şi asta s-o facă o instituţie de stat cum este CNCD", a spus Cristian Tudor Popescu. 

Jurnalistul a refuzat să comenteze "reproşurile" care i se aduc din partea CNCD şi a susţinut că în afirmaţiile sale s-a referit doar la coafura premierului desemnat, Viorica Dăncilă

"Păi, nu cunosc, ca să comentez. N-am cum. O să văd ce o să-mi spună acolo. Sunt foarte curios ce anume vor găsi să-mi reproşeze sau să mă acuze în legătură cu ideea de discriminare, pentru că eu n-am făcut altceva decât un comentariu estetic, să-i spunem, cu privire la coafura unei doamne. Nici măcar un comentariu, o observaţie. Nimic altceva. Toate titlurile care au apărut în presă în legătură cu asta sunt pur şi simplu false. Sunt minciuni. 'Cristian Tudor Popescu a comparat-o pe doamna Dăncilă cu o maimuţă". Absolut fals. Nici vorbă de aşa ceva. Nu am făcut o astfel de comparaţie niciodată", a adăugat Cristian Tudor Popescu. 

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), prin Haller Istvan, membru în Colegiul Director al Consiliului, s-a autosesizat în privinţa declaraţiei jurnalistului Cristian Tudor Popescu referitoare la premierul desemnat Viorica Dăncilă, afirmaţie prin care a asemănat "o persoană cu un animal", fapt ce poate constitui o faptă de discriminare, a informat, vineri, preşedintele instituţiei, Asztalos Csaba. 

În urma sesizării, CNCD a decis ca jurnalistul Cristian Tudor Popescu să fie audiat marţi. 

Într-o emisiune din 16 ianuarie, Cristian Tudor Popescu a asemănat coafura premierului desemnat, Viorica Dăncilă, cu o specie de maimuţă - pavianul cu mantie. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: maimuta viorica dancila CNCD discriminare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close