Antena 3 CNN Actualitate Media Ce opțiuni există pentru a înlocui Facebook 

Ce opțiuni există pentru a înlocui Facebook 

Ce opțiuni există pentru a înlocui Facebook 
21 Apr 2018   •   15:33

În urmă scandalului Cambridge Analytica, mulți utilizatori au ales să își șteargă contul de Facebook, după ce și-au pierdut încrederea în rețea. Cu toate acestea, în ziua de astăzi, ceva trebuie să înlocuiască rețeaua de socializare pentru a ține lumea conectată, iar Instagram și Whatsapp nu sunt o opțiune, pentru că ambele sunt deținute de Facebook, deci pot avea aceleași probleme de securitate. Încet, încet, alte aplicații au inceput să crească în urma scandalului Cambridge Analytica.  

Ello și Diaspora au fost numite de mulți că exterminatori ai Facebookului, cu opțiuni mult mai bune și un design mai plăcut, însă aceste rețele au o mare problemă: nu sunt destul de cunoscute, iar dacă prietenii și familia nu le folosesc, ce rost ar avea să ai un cont?   

Unul dintre cei mai posibili înlocuitori ai Facebook-ului este Vero, care a apărut în vara lui 2015 și a început să aibă un succes uriaș vara trecută, când aplicația a început să fie descărcată în toate colțurile lumii. Vero este o aplicație de poze și video, similară cu Facebook-ul, fără reclame și un design mult mai curat. Momentan aplicația este gratis, însă fondatorii iau în calcul o posibilă mică plată lunară, pentru a păstra aplicația fără reclame. Compania s-a confrutntat însă cu câteva probleme, deoarece designul a fost creat în parte de ruși, iar mulți utilizatori sunt împotriva acestei contribuții rusești.  

Snapchat este de asemenea o posibilă opțiune pentru a înlocui Facebook, deoarece a anunțat recent că va îmbunătăți modul de operare, care pare neclar pentru mulți utilizatori. Alte opțiuni includ aplicația NextDoor, care conectează oameni care locuiesc în apropiere și Raftr, care grupează oameni în funcție de activități și interese coumune, oriunde s-ar afa în lume.  

În ciuda acestor opțiuni, pentru cei cărora le este greu să renunțe la contul de Facebook, există anumite extensii pentru paginile de Internet, care pot bloca informațiile oferite de utilizator. Mozilla Firefox a lansat recent Facebook Container Extension, care împiedică Facebook-ul să îți urmărească mișcările pe alte pagini. Altă opțiune este Ghostery, extensie care poate fi folosită atât pe Mozilla cât și pe Google Chrome și blochează răspândirea informațiilor private pe rețelele de socializare. 

Sursă: The Guardian

×
Subiecte în articol: cambridge analytica Facebook
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close