Antena 3 CNN Actualitate Media Exces de putere: Ministru din Cabinetul Cioloș, legături cu primăria lui Vâlcov

Exces de putere: Ministru din Cabinetul Cioloș, legături cu primăria lui Vâlcov

Exces de putere: Ministru din Cabinetul Cioloș, legături cu primăria lui Vâlcov
Sursa foto: Foto: Dragos Pislaru/Facebook
08 Iul 2016   •   22:00

Oana Zamfir a prezentat, vineri seară, la Exces de putere, ce legături există între ministrul Muncii Dragoș Pîslaru și Primăria Slatina, în vremea în care era condusă de Darius Vâlcov.

Oana Zamfir a început emisiunea prezentând povestea firmei celor trei miniștri, GEA Strategy & Consulting SA, firmă abonată la contracte cu statul.

Deși ministrul Dragoş Pîslaru a declarat că a renunțat pe 13 mai 2016 la acțiunile sale la această firmă, în favoarea unei persoane fizice, fără să o numească, potrivit actelor oficiale el nu a părăsit nici firma şi, după cum se va vedea în continuare, nici partenerii din firmă.

Mai mult, odată cu venirea sa la Guvern, Dragoș Pîslaru a adus-o cu el şi pe asociata sa, Elena Botezatu, care lucrează acum la Cancelaria primului-ministru, dar și la GEA Strategy & Consulting SA.

Contractele GEA Strategy & Consulting SA cu statul

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, dar şi  declaraţiilor de avere şi de interese completate şi publicate de Dragoş Nicolae Pîslaru, la momentul în care a fost numit în funcţia de consilier în cadrul Cancelariei primului-ministru Dacian Cioloş, în decembrie 2015, actualul ministru al Muncii era acţionar în cadrul societăţii GEA Strategy & Consulting SA, companie înfiinţată într-un apartament din zona Kiseleff, la sfârşitul anului 2006.

Compania a avut inițial şapte asociaţi: Daniel Dăianu, Florin Vasile Cîţu, Valentin Cojanu, Laurian Lungu, Bianca Adriana Păuna, Dragoş Nicolae Pîslaru și Liviu Voinea.

În 2011, din acţionariatul firmei dispar Liviu Voinea intrând însă, în firmă, o anume Elena Botezatu.

Legăturile ministrului Pîslaru cu primăria lui Darius Vâlcov

În curs de actualizare.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close