Antena 3 CNN Actualitate Media Reclamă Yves Saint Laurent, interzisă pentru că ar simula consumul de droguri

Reclamă Yves Saint Laurent, interzisă pentru că ar simula consumul de droguri

Reclamă Yves Saint Laurent, interzisă pentru că ar simula consumul de droguri
Sursa foto: Foto:Videonews
02 Feb 2011   •   16:02

Advertising Standards Authority (ASA) din Marea Britanie, organizaţie care se ocupă de reglementarea conţinuturilor publicitare, a interzis difuzarea unui spot pentru noul parfum lansat de Yves Saint Laurent, Belle D'Opium, pe motivul că în cadrul acestuia, protagonista simulează consumul de droguri, informează Brand Republic.

Spotul publicitar înfăţişază un model care dansează pe ritmurile unei tobe, inspiră adânc şi cade pe podea în ipostaze provocatoare. Momentul care reprezintă o problemă, din punctul de vedere al ASA, este reprezentat de gestul pe care îl face protagonista îndreptându-ţi un deget către interiorul cotului urmărind apoi traseul vaselor de sânge cu degetul. Aceasta cade apoi la podea, în timp ce este rostit sloganul "Eu sunt dependenţa ta, eu sunt Belle D'Opium. Noul parfum de la Yves Saint Laurent".

Îngrijorarea ASA este că imaginile care se succed cu rapiditate urmate de relaxarea din final ar putea fi interpretate ca efectul injectării unei substanţe, motiv pentru care au decis să interzică difuzarea spotului publicitar.

Reprezentanţii YSL au declarat că sunt foarte interesaţi de responsabilitatea socială, care aderă la un cod etic de afaceri foarte strict.


×
Subiecte în articol: interzis Marea Britanie reclama
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close