Antena 3 CNN Actualitate Media Regizorul Gheorghe Dinu a încetat din viață

Regizorul Gheorghe Dinu a încetat din viață

Regizorul Gheorghe Dinu a încetat din viață
30 Mai 2017   •   15:42

Profesorul universitar şi regizorul Gheorghe Dinu s-a stins din viaţă la vârsta de 60 de ani, în urma unei scurte suferinţe, a anunţat, marţi, pe pagina de socializare, Uniunea Artiştilor Plastici (UAP), filiala din judeţul Maramureş. 

Acesta se afla de mai multe zile internat pe secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, în urma unei fracturi suferite la picior, plus alte probleme de sănătate care au agravat starea pacientului. 

În cursul zilei de luni, jurnaliştii din Baia Mare, pompieri militari, dar şi necunoscuţi au răspuns unui apel lansat pe pagina de socializare a acestuia în care se solicita sângele necesar unor transfuzii. 

Gheorghe Dinu a debutat în cinematografie filmând alături de importanţi regizori români, printre care s-a aflat şi regretatul Sergiu Nicolaescu. 

Ulterior revenirii în oraşul natal, Baia Mare, Gheorghe Dinu a lucrat ca şi cameraman pentru TVR, TVR Cluj şi Antena 1, iar o perioadă lungă de ani a contribuit la startul unor televiziuni locale din Baia Mare, pregătind o nouă generaţie de operatori imagine, dar şi la înzestrarea logistică a televiziunilor din judeţ. 

În paralel, acesta era şi profesor al Facultăţii de Jurnalism din cadrul Centrului Universitar Nord - Baia Mare, predând studenţilor arta imaginii, iar o parte din realizările sale fotografice s-au regăsit în cadrul unor expoziţii dedicate. 

"Gheorghe Dinu, remarcabil artist al imaginii fotografice de artă şi de film, creator cunoscut şi în domeniul televiziunii şi a creaţiei creaţiei cinematografice" îl defineşte mesajul UAP - Maramureş pe profesorul multor generaţii de jurnalişti tv pe care i-a pregătit pe băncile facultăţii şi în orele de practică îndelungată.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Antena 1 TVR
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close