Antena 3 CNN Actualitate Media Sinteza Zilei: Jurnalista Liz Claman de la Fox News: „Am origini românești”

Sinteza Zilei: Jurnalista Liz Claman de la Fox News: „Am origini românești”

Sinteza Zilei: Jurnalista Liz Claman de la Fox News: „Am origini românești”
05 Oct 2017   •   23:26

Jurnalista Liz Claman de la Fox News a fost invitata lui Mihai Gâdea în platoul Sintezei Zilei.

Bunicii realizatorei TV, care a câștigat două premii Emmy, au plecat din România.

„Categoric. Bunica mea era foarte cosmopolită, dar avea părul roșu și când mama ei a emigrat în America, ea a plecat ca sa nu-i facă rău. Bunica mea l-a cunoscut pe bunicul și s-au mutat în Canada. Bunicul era măcelar. Au spus multe povești despre România, dar era puțin trist. Era multă sărăcie, noi eram evrei. Tatăl meu este rus. Sunt pe jumătate româncă, jumătate rusoiacă. S-a mutat în California, era medic. (...)Când a aterizat avionul, m-am simțit ca acasă”, a declarat Liz Claman.

Întrebată ce sfat le-ar da premierului, președintelui României, ministrului de Externe despre cum ar trebui să vândă România, Liz Claman a declarat: „Le-aș spune să nu aveți complexul de inferioritate. Americanii știu despre România, știu despre sistemul de educație care are rămășițe din comunism și când studenții vin la colegiu sunt geniali și foarte buni. Noi nu ne învățăm elevii ce trebuie să facă în viitor. Problema care este marketingul comercial. Nu este suficient să arăți un palat și un muzeu, ci să trimiteți mesaje, iată-l pe Mircea Geoană, iată cine lucrează la Microsoft, faceți profile acestor tineri. Avței o problemă cu salariile, cred că aveți cele mai mici salarii minime”.

Liz Claman este realizatoarea emisiunii Fox Business Network și a venit în România, la invitația lui Mircea Geoană la Bucharest Forum, cea mai mare platoformă transcontinentală.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Fox News Mircea Geoană
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close