Antena 3 CNN Actualitate Medici din Franţa pentru tratamentul răniţilor din Club Colectiv

Medici din Franţa pentru tratamentul răniţilor din Club Colectiv

Medici din Franţa pentru tratamentul răniţilor din Club Colectiv
08 Noi 2015   •   17:13

Primii medici care vor ajuta doctorii români în tratarea chirurgicală a pacienților din clubul Colectiv vor sosi în România duminică seara și în cursul zilei de luni, informează Ambasada Franței, potrivit Agerpres.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, și Francois Saint-Paul, ambasadorul Franței țn România, participă la o întâlnire cu presa în cadrul căreia experți francezi și români în tratamentul arsurilor grave prezintă directiile lor de cooperare

"Ambasada Franței este în permanență în contact cu autoritățile române împreună cu care lucrează în cooperare deplină. Așa cum am anunțat vineri, 6 noiembrie, o linie de gardă a solidarității va fi asigurată pentru a permite medicilor specialiști voluntari să vină din Franța pentru a opera la București, alături de echipele de medici români, pentru asigurarea tratamentului unui număr cât mai mare de pacienți. Primii medici din Franța vor sosi în seara aceasta și în cursul zilei de mâine.
Încă din această seară, la Ambasada Franței este prevăzută o primă întrevedere între primul medic care va sosi din Franța și autoritățile române", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Franța este gata să preia și să trateze pacienți în cadrul structurilor sale specializate, în funcție de capacitățile sale de primire, însă pentru a fi cât mai eficiente — și în interesul pacienților — aceste posibile transferuri vor fi efectuate în coordonare cu autoritățile franceze, în special cu Ambasada Franței, care este în legătură cu Centrul de criză și ajutor al Ministerului francez al Afacerilor Externe și cu Ministerul Sănătății.

"Primirea acestor pacienți în cadrul structurilor specializate din Franța va depinde în mod evident de avizele medicale, în special din partea medicilor din Franța aflați la fața locului, în România", precizează reprezentanții ambasadei.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close