Antena 3 CNN Actualitate Megadosar penal bazat pe ancheta ”Exces de putere”. Cum a pus mâna Ghiță pe o afacere de 28 de milioane de dolari

Megadosar penal bazat pe ancheta ”Exces de putere”. Cum a pus mâna Ghiță pe o afacere de 28 de milioane de dolari

Megadosar penal bazat pe ancheta ”Exces de putere”. Cum a pus mâna Ghiță pe o afacere de 28 de milioane de dolari
Sursa foto: Foto: Sebastian Ghita/facebook
01 Iul 2016   •   22:58

Oana Zamfir a prezentat, la Exces de putere, ultimele informații din megadosarul cu produse contaminate, arătând cu procurorii DNA au plecat de la o anchetă marca Exces de putere despre nava Flaminia și încărcătura ei toxică.

VEZI AICI ANCHETA COMPLETĂ

Cum a reușit Sebastian Ghiță să pună mâna pe o afacere de 28 de milioane de dolari:

1. Guvernul Ponta acceptă nava în Portul Constanța pentru a fi decontaminată în România. Prefectura Constanța, Autoritatea Națională a Vămilor, Agenția Națională pentru Protecția Mediului dau avizele necesare

2. Din consorțiul care obține contracul de 28 de milioane de dolari face parte o firmă din lanțul lui Sebastian Ghiță. Consorțiul anunță autoritățile că apa de la decontaminare va ajunge la stația de epurare a rafinăriei Astra, ajunsă în proprietatea unui dezvoltator imobiliar, în urma unor creanțe.

3. Garda de Mediu face un control care arată că stația nu e funcțională și are și autorizația de mediu expirată. Ca urmare, șeful Gărzii este demis.

4. Un procuror din Prahova vede cazul la Antena 3 și deschide un dosar care=l vizează pe interlopul Răzvan Alexe, potrivit unui răspuns dat chiar de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit acestui răspuns, existau indicii că Alexe pregătea transportarea a peste două mii de tone de reziduri toxice de pe Flaminia, la stația de epurare nefuncțională de la Astra.

5. Șeful Parchetlui de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Tudose Liviu Mihail, adjunctul lui, Mihăilă Aurelian Cosntantin, inspectorul șef al IPJ Prahova, Dosaru Viorel, șeful DGA Prahiva, Ispas Constantin, omoară dosarul la comanda lui Sebastian Ghiță.

6. Interlopul Alexe este scos din țară.

7. Lui Tudose i se promite ședia Departamentului pentru Lupta Antifraudă. Dosaru ajunge subsecretar de stat în MAI. Bodyguardul lui Alexe, Marcel Păvăleanu este numit consilier la SGG.

8. 8.000 de tone de fier și 1.000 de tone de șlam de pe Flaminia au fost decontaminate în România, alte 14.000 de tone declarate import ilegal au fost trimise în Danemarca.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close