Antena 3 CNN Actualitate Mesajul Alinei Gorghiu de Ziua Naţională a României

Mesajul Alinei Gorghiu de Ziua Naţională a României

Mesajul Alinei Gorghiu de Ziua Naţională a României
01 Dec 2015   •   18:25

Alina Gorghiu a transmis o scrisoare romanilor de 1 Decembrie, co-presedinte PNL tinand sa sublinieze ca partidul pe care il conduce se va ridica din nou la inaltimea misiunii sale istorice, potrivit wall-street

"Mesajul pe care vi-l adresez astazi nu este unul despre actualitatea politica a acestui sfarsit de an sau despre perspectivele anului electoral 2016. Aniversarea zilei de 1 Decembrie trebuie sa ne opreasca pentru o clipa de la mizele prezentului si sa ne indrepte atentia spre simboluri, istorie si valori.

Sarbatorim 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei si nu putem sa nu ne reamintim ce a insemnat proiectul national de-a lungul istoriei de 140 a PNL. In toate guvernarile sale, precum si in toate actiunile sale politice, Partidul National Liberal a avut doua preocupari majore: Proiectul national, realizarea idealurilor de independenta si unitate nationale ale romanilor si Proiectul de modernizare a Romaniei, in sensul transformarii intr-un stat de tip occidental, democratic si prosper.

(...)

PNL a modelat Romania, iar in acest proces s-a modelat si pe sine, fiind permanent cu cativa pasi inaintea altor forte politice. PNL a fost partidul care in 1913 a propus reforma agrara si sufragiul universal, lucruri care s-au realizat cu o intarziere de cativa ani din cauza Primului Razboi Mondial. In 1923, PNL a dat o Constitutie moderna, care asigura o baza solida pentru a continua in ritm accelerat a modernizarii tarii.

(...)

Sper ca politica romaneasca se va aseza cat mai curand pe bazele valorilor morale si ale principiilor sanatoase. Societatea romaneasca ne cere acest lucru iar noi, liberalii, trebuie sa fim primii care raspund acestei revendicari. A servi interesul public, a urmari cu adevarat obiective inalte, si nu interese marunte, este cel mai bun mod in care putem cinsti istoria Romaniei si memoria Bratienilor. Am convingerea ca in perioada care va urma, Partidul National Liberal se va ridica din nou la inaltimea misiunii sale istorice, aceea de a crea prin noi insine, o Romanie cu adevarat europeana, prospera si democratica.

La multi ani, Romania! La multi ani, romani!"



×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close