Antena 3 CNN Actualitate Mesajul transmis de Principesa Margareta la un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial

Mesajul transmis de Principesa Margareta la un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial

Mesajul transmis de Principesa Margareta la un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial
de S.T.    |    27 Aug 2016   •   18:44

Principesa Margareta a afirmat, sâmbătă, într-un mesaj transmis cu ocazia împlinirii unui secol de la intrarea României în prima mare conflagrație mondială, că Primul Război Mondial este un moment definitoriu pentru România modernă și contemporană.

„Primul Război Mondial este un moment definitoriu pentru România modernă și contemporană. Fidelitatea cu care românii s-au adunat în jurul Coroanei a fost temelia luptei politice și diplomatice a oamenilor de stat pentru recunoașterea unirii provinciilor istorice și consolidarea influenței românești în Europa”, a afirmat principesa Margareta, potrivit unui mesaj postat pe site-ul romaniaregala.ro.

„Astăzi pornim la rememorarea, timp de doi ani, a contribuției românești în Primul Război Mondial, în toate aspectele sale. Timp de o jumătate de secol, adevărul despre Marele Război a fost mistificat și chiar șters din discuția publică. Beneficiind de libertatea de cercetare și de expresie a timpurilor noastre, avem datoria să readucem în lumină adevărul despre rolul Armatei Regale, al societății civile, al oamenilor de stat și al Coroanei în făurirea Marii Uniri. Să ne ridicăm la înălțimea morală a înaintașilor noștri, restituind României monumentele făurite de ei, precum Crucea Eroilor Neamului sau Mausoleul de la Mărășești, astăzi căzute în paragină sau uitare. Familia Regală se alătură instituțiilor statului, care acum, la un secol de la Marele Război, doresc să redea României respectul și încrederea de sine”, a subliniat principesa Margareta.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close