Antena 3 CNN Actualitate "Mi se pare inacceptabil!" Victor Ponta, şocat de numărul mare de accidente din perioada sărbătorilor. Ce măsuri va lua premierul

"Mi se pare inacceptabil!" Victor Ponta, şocat de numărul mare de accidente din perioada sărbătorilor. Ce măsuri va lua premierul

"Mi se pare inacceptabil!" Victor Ponta, şocat de numărul mare de accidente din perioada sărbătorilor. Ce măsuri va lua premierul
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Mai 2013   •   13:37

Premierul Victor Ponta a declarat că este îngrijorat de numărul ridicat de accidente rutiere şi de victime înregistrat în perioada Paştelui. Premierul a spus că trebuie înăsprită legislaţia rutieră, pe de o parte, şi întărită autoritatea poliţiştilor care aplică legea, pe de altă parte.

"Am o mâhnire personală când văd, şi mi se pare inacceptabil, numărul de accidente, morţi, oameni care şi-au pierdut viaţa în această săptămână, care ar trebui să fie una fericită", a spus Ponta.

"Avem o mare problemă de implementare a autorităţii legii în domeniul rutier. Sunt hotărât să încercăm o înăsprire a legislaţiei şi o întărire a autorităţii celor care sancţionează abateri pe drumuri publice. E inadmisibil să mă uit câţi oameni îşi pierd viaţa în aceste zile", a spus Ponta.

Primul ministru a arătat că modificarea legislaţiei în domeniul rutier în sensul înăspririi sancţiunilor şi întăririi autorităţii poliţiştilor reprezintă o prioritate guvernamentală.

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave.

Numărul accidentelor rutiere grave din intervalul 1-5 mai este de 88, informează Mediafax . În urma acestor evenimente, au murit 22 de oameni.

Numărul accidentelor rutiere grave produse în perioada 30 aprilie - 2 mai este de 35, adică aproximativ jumătate din cel de anul trecut, când s-au produs 62 astfel de evenimente, informa, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).


×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close