Antena 3 CNN Actualitate Mihai Leu, despre dopajul lui Bute: E posibil să se fi întâmplat fără ştirea lui

Mihai Leu, despre dopajul lui Bute: E posibil să se fi întâmplat fără ştirea lui

Mihai Leu, despre dopajul lui Bute: E posibil să se fi întâmplat fără ştirea lui
27 Mai 2016   •   13:11

Fostul boxer Mihai Leu, detinator al titlului de campion mondial, a comentat situaţia în care se află Lucian Bute, depistat pozitiv la controlul antidoping.

“Eu, personal, nici eu nu cred ca Lucian a facut asa ceva, dar acum se poate sa fi facut cineva si fara stirea lui sau (…) poate a doua proba va demonstra altceva. Cu siguranta este un moment foarte dificil pentru Lucian Bute”, a precizat Mihai Leu la un post TV.

Fostul sportiv a mai spus ca ar vrea sa vorbeasca si cu Lucian, pentru a afla de la el parerea boxerului stabilit in Canada. “Sper ca el sa fie nevinovat (…) Orice ar spune lumea, cel mai important este cum se simte el si el stie adevarul”, a conchis Mihai Leu.

Boxerul român Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfăşurat la Washington, potrivit presei nord-americane.

Informaţia, confirmată de preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, într-un comunicat, a fost făcută publică iniţial pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din reţeaua ESPN, relatează presa canadiană, care precizează că substanţa interzisă la care a fost depistat pozitiv pugilistul român este ostarină (enobosarm), care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanţi.

Comisia pentru box şi sporturi de contact a Districtului Columbia a anunţat WBC-ul că au fost găsite urme de ostarină în eşantioanele prelevate de la Bute în urma meciului cu Badou Jack. Nu au fost anunţate sancţiunile pe care le riscă Bute. Substanţa menţionată figura încă din ianuarie 2008 pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping.

Meciul dintre cei doi boxeri, pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate după 12 reprize, dar suedezul de origine gambiană şi-a păstrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecători au dat un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111.

Lucian Bute a scris, pe pagina de Facebook, că încă așteaptă rezultatele oficiale ale laboratorului de la Washington și că nu are alte amănunte, dar a recunoscut că este dezamăgit de subiect. În plus, Bute a reiterat că nu a folost niciodată substanțe interzise și așteaptă să se facă lumină în acest dosarâ

“Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON.
Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv.
Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul "B" si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii.
Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar.”

Citeşte şi Reacţia lui Leonard Doroftei, după ce Lucian Bute a fost depistat pozitiv

×
Subiecte în articol: Lucian Bute
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close