Antena 3 CNN Actualitate Mihai Sturzu: Piaţa muzicală din România trăieşte foarte bine şi fără Eurovision

Mihai Sturzu: Piaţa muzicală din România trăieşte foarte bine şi fără Eurovision

Mihai Sturzu: Piaţa muzicală din România trăieşte foarte bine şi fără Eurovision
18 Noi 2013   •   13:57

Deputatul Mihai Sturzu, membru al trupei HI-Q, a afirmat în ediţia de luni a emisiunii "Se întâmplă în România" că piaţa muzicală de la noi din ţară trăieşte foarte bine şi fără Eurovision.

Mihai Sturzu a arătat că schimbările din ultimii ani în ceea ce priveşte publicul de muzică şi consumul de muzică au făcut ca acest concurs muzical internaţional să fie "un eveniment cel puţin desuet, dacă nu inutil".

"Publicul de muzică este un public tânăr. De 12, 14, 18 ani. Publicul tânăr nu mai consumă televiziune. El stă pe Internet. Şi atunci, întreb: ştie cineva să fredoneze vreo piesă din ultimii 5 ani a României reprezentate la Eurovison?", de întreabă Mihai Sturzu.

"Din păcate, Eurovisionul în România s-a desfăşurat după următoarea reţetă: o selecţie la care nu prea s-a înghesuit nimeni, un câştigător contestat întotdeauna, o prezenţă în cel mai bun caz mediocră la finala pe Europa şi un scandal uriaş la întoarcerea în ţară", a conchis Mihai Sturzu.

Există şanse ca România să NU mai participe la Eurovision în 2014, este anunţul făcut de şeful Delegaţiei României Dan Manoliu. Acesta a declarat pentru CanCan.ro că soarta concursului este în discuţii deoarece conducerea Televiziunii Române va hotărî până la sfârşitul acestei luni dacă va avea un cântăreţ pe scena Eurovision.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close