Antena 3 CNN Actualitate Mihaiela Moraru Iorga, suspendată din DNA

Mihaiela Moraru Iorga, suspendată din DNA

Mihaiela Moraru Iorga, suspendată din DNA
19 Feb 2018   •   12:35

Mihaiela Moraru Iorga, procurorul care a făcut plângerile împotriva lui Kovesiși, care a spus cum se amestecă șefa DNA în dosarele ei, a fost suspendată de DNA prin decizia secției de procurori a CSM. 

"Este efectul trimiterii în judecată de către DNA. E un act automat. Vedeți ce repede s-a mișcat DNA-ul la Iorga Moraru pentru că devenise dușmanul Laurei Kovesi, dar uitați ce probe există împotriva procurorilor de la DNA Ploiești și a spus că ea nu poate să facă nimic. Păi la Iorga Moraru cum ai putut să-i faci dosar? La procurorii aia pentru care există niște probe cum falsificau dosarele.. din punct de vedere juridic e foarte clar că băieții aia falsificau probe, influențau martori, păcăleau judecătorii de la Înalta Curte", a afirmat Răzvan Savaliuc la Antena 3. 

"În perioada 2015 - iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenţie directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive şi omisive", se arată într-un comunicat DNA. 

"Concret, procurorul Moraru Iorga Mihaiela a purtat cu inculpatul, la vremea respectivă urmărit internaţional, mai multe discuţii informale în cadrul cărora, printre altele, i-a transmis acestuia "aibă un pic de răbdare că lucrurile nu se rezolvă peste noapte". Acelaşi gen de discuţii au fost purtate şi cu intermediari ai aceleiaşi persoane, în biroul său din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a stabili modalitatea în care poate fi ajutată", se precizează în comunicatul DNA.

 

×
Subiecte în articol: Mihaiela Moraru Iorga DNA Kovesi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close