Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul României în Marea Britanie, după ancheta Sky News: "Ne gândim la o formă de reacție, nu putem să lăsăm lucrurile în aer"

Ambasadorul României în Marea Britanie, după ancheta Sky News: "Ne gândim la o formă de reacție, nu putem să lăsăm lucrurile în aer"

Ambasadorul României în Marea Britanie, după ancheta Sky News: "Ne gândim la o formă de reacție, nu putem să lăsăm lucrurile în aer"
09 Aug 2016   •   11:43

Poliţia Română a anunţat că armele care apar în imaginile difuzate de Sky News sunt unele de vânătoare şi că nu există informaţii potrivit cărora ar fi unele de contrabandă.

Poliţiştii români spun că vor continua colaborarea cu anchetatorii străini.

Şi procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că armele par a fi unele de vânătoare, precizând că a demarat verificări, însă nu există un dosar penal în acest caz.

Ancheta a stârnit nenumărate reacții, inclusiv la nivelul ambasadei Românei din Marea Britanie. Ambasadorul Dan Mihalache a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că un astfel de episod trebuie să primească răspuns din partea României.

“Din felul în care arată construcția acestui reportaj, trimite către o idee de manipulare. De altfel, sunt și multe lucruri ciudate. În fine, facem demersurile neceare și în relația cu postul Sky News, și în relația cu autoritățile britanice, ne gândim, poate, colegii mei lucrează și la o anumită formă de reacție, care va îmbrăca și forma unei scrisori poate către autoritatea de reglementare în audio-vizual în Marea Britanie.

Nu e neapărat specialitatea ambasadei, dar vom dezvolta o reacție care să nu lase lucrurile în aer.

Problema noastră în relația cu media din Marea Britanie este că apar, periodioc, asemenea titluri de investigații, cu caracter defăimător la adresa României și ele rămândîntr-o nebuloasă care nu ne face bine.

Eu vă spun ce putem să facem noi, ca instituție a statului român. Știți că am preocupări mai vechi în media, dar nu vreau să mă lansez în acest teren al speculațiilor.”

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close