Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu: Gestul lui Rogozin a fost deliberat

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu: Gestul lui Rogozin a fost deliberat

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu: Gestul lui Rogozin a fost deliberat
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    31 Iul 2017   •   17:15

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că situaţia generată de interdicţia de survol a României de către aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost una „deliberată” ca să creeze un diferend politic între România şi Rusia.

„Din punctul meu de vedere, toată această chestiune, cu survolul României, a fost în mod clar prevăzută ca să creeze un diferend politic între România şi Rusia. Şi spun acest lucru pentru că, cu câteva zile înainte de a pleca spre Transnistria, Rogozin a dat pe Twitter informaţia că va survola teritoriul României şi a pus şi harta respectivă, ca să vedem pe unde intră, pe unde iese şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere a fost o chestiune deliberată de vicepremierul Rogozin, pentru a crea dificultăţi în relaţiile dintre România şi Rusia”, a spus Teodor Meleşcanu, luni, la Antena 3.

„A vrut să demonstreze că sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană cu privire la anumiţi demnitari care sunt pe lista neagră şi care nu au voie să călătorească sau să tranziteze teritoriile ţărilor membre ale Uniunii Europene nu funcţionează”, a adăugat el.

Ministrul român a arătat că faptul că Dmitri Rogozin a ales să se afle într-o aeronavă civilă dovedeşte că a fost deliberată toată această operaţiune.

Decizia României de a interzice tranzitul avionului în care era vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost o „provocare intenţionată” care a periclitat pasageri şi care va afecta „grav” relaţiile bilaterale, a avertizat vineri Ministerul rus de Externe.

România a interzis accesul în spaţiul său aerian pentru avionul în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin, aeronava ajungând deasupra Ungariei, unde nu i s-a permis aterizarea.

Vicepremierul Rus Dimitri Rogozin a scris pe Twitter, referindu-se la refuzul autorităţilor de la Bucureşti de a permite accesul avionului în care se afla în spaţiul aerian românesc, că această decizie a pus în pericol vieţile pasagerilor, încheindu-şi postarea cu ameninţarea: „Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!”.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close