Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, despre programul de înzestrare al României: ”Vom avea primele rachete Patriot în 2019”

Ministrul Apărării, despre programul de înzestrare al României: ”Vom avea primele rachete Patriot în 2019”

Ministrul Apărării, despre programul de înzestrare al României: ”Vom avea primele rachete Patriot în 2019”
12 Feb 2018   •   20:56

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a vorbit, la emisiunea Punctul de Întâlnire, despre programele de înzestrare ale țării, care se derulează de când acesta este în funcția de ministru.

România va avea șapte sisteme de rachetă sol-aer cu bătaie mare (HSAM) - PATRIOT și echipamente aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde de dolari, fără TVA, care vor fi achiziționate în 2019.

Proiectul de lege pentru realizarea ”Capabilității de sprijin de foc indirect” aferent programului de înzestrare ”Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare” - HIMARS. Vor fi achiziționate trei sisteme cu câte 18 instalații de lansare fiecare, în valoare toatală de 1,487 milioane de dolari, inclusiv TVA.

În ceea ce privește echipamentul pe apă, România va achiziționa patru corvete, construite și dotate la un șantier naval din țară și suportul logistic inițial în valoare toatală de circa 1,6 miliarde de euro, inclusiv TVA.

Vom avea și 227 de transportoare blindate pentru trupe 8x8 PIRANHA V și suport logistic aferent în valoare de 895 milioane de euro.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close