Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, vești bune pentru români: ”România va încerca să găzduiască unul dintre cele trei comandamente NATO, respectiv cel de 3 stele la nivel de corp de armată”

Ministrul Apărării, vești bune pentru români: ”România va încerca să găzduiască unul dintre cele trei comandamente NATO, respectiv cel de 3 stele la nivel de corp de armată”

Ministrul Apărării, vești bune pentru români: ”România va încerca să găzduiască unul dintre cele trei comandamente NATO, respectiv cel de 3 stele la nivel de corp de armată”
14 Mar 2018   •   21:05

Ministrul Apărării a afirmat la ”Punctul de Întâlnire” că România va încerca să găzduiască unul dintre cele trei comandamente NATO, respectiv cel de 3 stele la nivel de corp de armată.

”Am avut marți la București o întâlnire extrem de importantă. Au fost aici reprezentanți ai nouă state membre NATO, practic întegul flanc estic. S-a luat o poziție și la nivelul discuțiilor de la B9. Și la B9 și la Bruxelles și la Munchen am vorbit despre amenințarea rusă care e tot mai evidentă. Milităm ca pe agenda Summitului NATO amenințarea rusă la Marea Neagră să constituie un punct separat. ASta facem de la Bruxelles încoace. Ce s-a întâmplat în Marea Britanie e foarte grav. Pe noi ne interesează foarte mult ca postura de descurajare pe care România o are și și-o construiește prin tot ce face în momentul de față: prin atingerea celor trei C pe care Alianța NATO i-a impus, în speță 2% pe care România îi are alocați pentru Apăreara Națională, pe de altă parte faptul că încercăm să reducem handicapul de încadrare și nu în ultimul rând încercăm să avem o poziție foarte bine argumentată în toate instituțiile NATO, solicitând ca în România să avem unul dintre cele trei comandamente, cel de 3 stele la nivel de corp de armată, pe care România să îl găzduiască”, a declarat Mihai Fifor.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close