Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Liviu Pop, anchetat de ANI pentru conflict de interese

Ministrul Liviu Pop, anchetat de ANI pentru conflict de interese

Ministrul Liviu Pop, anchetat de ANI pentru conflict de interese
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Iun 2012   •   11:15

Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, este verificat de Agenţia Naţională de Integritate, fiind suspectat de conflict de interese.

Liviu Pop a trimis, luni, Inspecţia Muncii la Palatul Cotroceni deoarece vrea să ştie ce studii are Daniel Funeriu şi cum a fost angajat pe post de consilier prezidenţial pe educaţie având în vedere controversele legate de diploma sa de Bacalaureat.

Potrivit actualului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, Daniel Funeriu nu a prezentat dovezi că şi-ar fi echivalat studiile făcute în străinătate şi nu a prezentat nici diploma de bacalaureat.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva fostului ministru Daniel Funeriu şi a altor persoane responsabile din instituţie, după ce a constatat că lipsesc mai multe ordine.

Ministrul interimar a confirmat, în direct, la Antena 3, informaţia potrivit căreia a fost anunţat de ANI că s-a declanşat o procedură de evaluare în cazul lui, dar a declarat că nu ştie nimic legat de ancheta în cauză.

"Am fost informat că instituţiile statului îşi fac datoria", a spus ministrul Educaţiei.

Acesta a fost invitat să se prezinte la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate luni, la ora 12.00. Liviu Pop a preciyat că nu i s-a solicitat să prezinte documente.

"Nu am nicio problemă de incompatibilitate. (...) Soţia mea e profesoară, dar un văd un conflict de interese", a mai spus Liviu Pop, miercuri, la Antena 3.

Actualul ministru al Educaţiei a declarat că nu are nicio emoţie privind ancheta demarată de ANI.

" Voi merge luni acolo să văd despre ce este vorba. Nu ştiu detalii, e primul meu contact cu această instituţie. Poate e o procedură normală de verificare", a afirmat Liviu Pop.









×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close