Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Marius Dunca, despre arenele BNR: „Trebuie să găsim o soluție optimă și legală ca acele baze pe care nu le folosește nimeni să fie transferate către Ministerul Tineretului și Sportului”-VIDEO

Ministrul Marius Dunca, despre arenele BNR: „Trebuie să găsim o soluție optimă și legală ca acele baze pe care nu le folosește nimeni să fie transferate către Ministerul Tineretului și Sportului”-VIDEO

Ministrul Marius Dunca, despre arenele BNR: „Trebuie să găsim o soluție optimă și legală ca acele baze pe care nu le folosește nimeni să fie transferate către Ministerul Tineretului și Sportului”-VIDEO
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3
24 Oct 2017   •   10:19

Arenele BNR vor ajunge în proprietatea Guvernului, în schimbul unor terenuri.

Tranzacţia nu a fost definitivată încă, însă, potrivit președintelui Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, semnalele sunt pozitive. 

Iniţial, guvernatorul BNR Mugur Isărescu solicitase 35 de milioane de euro în schimbul bazei sportive din Cotroceni, însă după ce Ion Ţiriac a ameninţat Banca Naţională cu o acţiune în instanţă, acesta a renunţat la pretenţiile financiare.

Fostul tenismen a acuzat în termeni duri faptul că arenele BNR nu pot fi folosite pentru turnee de tenis, după ce terenul central a rămas fără aviz de funcţionare.

El a cerut ca Banca Naţională să renunţe la complex, pentru ca altcineva să poată investi acolo.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca afirmat la Antena 3, că în acest moment se caută o soluție optimă și legală pentru ca arenele BNR să intre în patrimoniul Tineretului și Sportului.

 „Prin colaborare și comunicare vom găsi soluția optimă evident și legală. BNR este proprietarul acelui teren și al acelor baze.Trebuie să găsim o soluție optimă și legală ca acele baze pe care nu le folosește nimeni să fie transferate către Ministerul Tineretului și Sportului și vedem dacă găsim banii să investim noi ca și Minister. Cineva trebuie să investească. Trebuie să fac un consiliu de administrație să vină cu o evaluare clară a terenului și a bazelor și să spună ce dorește să predea către Ministerul Tineretului și Sportului. Din discuțiile pe care le-am avut cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu putem sa dăm în schimb alte terenuri, printr-o lege de compensare și poate vom reuși să facem acest schimb. Ar trebui să facem un grup de lucru între Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Capitalei și BNR și să găsim cea mai bună soluție. Dacă Primăria Capitalei are un buget mult mai mare atunci acest teren ar trebuie să ajungă în administrarea și proprietatea Primăriei Capitalei ca să investească. Poate găsim și varianta ca Federația internațională de tenis să intre în acest grup. Pierde tot sportul este o arenă care reprezintă ceva pentru România” a declarat Marius Dunca.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close