Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Ministrul care a călcat pe mușuroi are casa incendiată!

Subiectiv. Ministrul care a călcat pe mușuroi are casa incendiată!

Subiectiv. Ministrul care a călcat pe mușuroi are casa incendiată!
de S.T.    |    22 Iun 2016   •   00:01

În iunie 2003, profesorul doctor Mircea Beuran a fost numit ministru al Sănătății.

„Nu știu ce jocuri au stat în spatele acestei numiri dar eu, odată ajuns acolo, chiar am vrut să-mi fac treaba. Primul lucru pe care am încercat să-l clarific a fost situația medicamentelor compensate. Apoi cea a datoriilor uriaşe ale unor spitale faţă de furnizorii de medicamente şi echipamente. Practic, am declanşat nişte anchete serioase care au deranjat teribil persoanele care-şi împărţeau banii publici. Adică, vorba lui Adrian Năstase, am călcat pe muşuroi!”, a declarat fostul ministru.

„Pe la sfârşitul lui august au apărut primele articole în presă despre . Adică eu. Scandalul a durat trei săptămâni, timp în care am fost urmărit şi filmat non-stop de presă. În paralel, rectorul de atunci al Universităţii de Medicină şi Farmacie, academicianul Laurenţiu Popescu, a convocat o şedinţă de senat în care s-a luat, împotriva mea, măsura maximă: retragerea titlului de conferenţiar. Motivul: eu eram marele plagiator care încălcase prevederile Cartei Albe Universitare. Numai că acea Cartă nu exista la momentul acela. Rectorul a minţit”, mai declară Mircea Beuran.

Mircea Beuran şi-a dat atunci demisia din postul de ministru, pentru a se putea apăra în justiţie.

Pe 6 decembrie 2003, conferenţiarul Mircea Beuran era repus în toate drepturile profesionale şi universitare.

După 15 zile însă, pe 21 decembrie, la 25 de minute după ce familia Beuran ieşise pe poartă, casa lor din Ciolpani a fost incendiată. Focul a distrus jumătate din casă, iar cealaltă jumătate au distrus-o pompierii. Au supravieţuit două rafturi de bibliotecă şi câteva documente.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”

×
Subiecte în articol: ministru casa incendiu Subiectiv
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close