Antena 3 CNN Actualitate Mirela Furtună, protejata "baronului peştilor", şi-a făcut o "revizuire" şi candidează iar pentru un loc de deputat

Mirela Furtună, protejata "baronului peştilor", şi-a făcut o "revizuire" şi candidează iar pentru un loc de deputat

Cazul deputatului Mirela Furtună (foto) ilustrează perfect situaţia în care cineva ajunge, pe neaşteptate, într-un post cu răspundere înaltă şi toată lumea se întreabă cum a fost posibil. Furtună a intrat în Parlament prin intervenţiile conjugate a doi oameni: preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi fostul ministrul de Finanţe Orlando Teodorovici.

Mirela Furtună, protejata "baronului peştilor", şi-a făcut o "revizuire" şi candidează iar pentru un loc de deputat
de Narcis Popescu    |    29 Oct 2020   •   14:35

Teodorescu, supranumit în zonă "baronul peştilor", a beneficiat de un plan de investiţii-mamut în Deltă, prin graţia ministrului Teodorovici.

Drept răsplată, l-a pus pe Teodorovici în capul listei PSD Tulcea pentru Senat, însă i-a mai solicitat ministrului un mic favor: să-i găsească protejatei sale, Mirela Furtună, o poziţie eligibilă la Bucureşti.

Lucru care s-a şi întâmplat, astfel că doamna Furtună a ajuns deputat la 36 de ani, după funcţiile deţinute anterior: preşedinte la tineretul PSD din judeţ, consilier la Camera Deputaţilor, consilier al protectorului său, preşedintele Consiliului Judeţean, şi director în cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI – Delta Dunării, organizaţie controlată tot de Consiliul Judeţean.

Activitatea prodigioasă a deputatului Furtună în Parlament: 29 de minute la microfon în 4 ani

În Parlament, Mirela Furtună a vorbit preţ de 29 de minute, aşadar, o medie de 7 minute pe an de mandat. Ea a semnat mai multe proiecte care ulterior au devenit legi, deşi nu este foarte clar rostul lor:

(Reporter:) "Lege privind instituirea zilei de 14 septembrie Ziua naţională a constructorului. Ce utilitate are acest proiect?"

Mirela Furtună, deputat PSD: "Fiecare om vrea să se simtă valoros, acum vă daţi seama că, în toate categoriile, ar vrea să îşi aibă ziua lui. Pornind de la etnii, de la diverse categorii sociale, toată lumea se simte importantă în categoria în care îşi desfăşoară activitatea."

Deputatul PSD de Bucureşti Mirela Furtună figurează pe site-ul Camerei cu două adrese de cabinet parlamentar unde ar trebui, teoretic, să aibă program de audienţe şi alte activităţi în sprijinul cetăţenilor pe care îi reprezintă.

Deputatul Furtună, nevăzut, necunoscut la cabinetul parlamentar din Bucureşti

Însă la sediul aflat în sectorul 4, pe strada Brâncoveanu nr. 12, nimeni nu ştie mare lucru despre Mirela Furtună: nici angajaţii dinauntru, nici oamenii care trăiesc în zonă.

Primii spun că deputatul şi-ar fi mutat activitatea de cabinet parlamentar în Tulcea, deşi îi reprezintă pe bucureşteni. Ceilalţi nu-şi amintesc s-o fi văzut vreodată

Chiar dacă nu a strălucit în primul mandat, sau poate tocmai din acest motiv, Mirela Furtuna este gata să dea piept, din nou, cu electoratul.

Mirela Furtună, deputat PSD: "Mi-am însuşit o activitate poate mai puţin performantă, tocmai pentru că am fost la primul mandat. Vreau să îmbunătăţesc acest (...), să mă aplec mai mult (...), de fapt, e vorba de timp, să mă aplec mai mult asupra acestor aspecte, şi eu singură mi-am făcut o revizuire şi o analiză a ceea ce aş vrea să fac într-un al doilea mandat."

Averea deputatului sporeşte cu anii de mandat

Prosperitatea deputatului Mirela Furtună pare să meargă mână în mână cu funcţiile înalte. Cu indemnizaţia de parlamentar drept singura sursă de venit indicată, ea a agonisit 3 terenuri în Tulcea, unul în Bucureşti, 2 apartamente şi o casă.

Chiar dacă nici măcar indemnizaţia nu poate justifica financiar bunurile respective, banii pe care îi încasează lună de lună un parlamentar nu sunt de neglijat: 10.000 de lei în mână şi 25.000 de lei, lunar, pentru finanţarea biroului parlamentar, decontarea transportului şi a cazării.

Iar dacă în celălalt taler al balanţei se află doar 29 de minute de vorbe la microfonul Parlamentului, atunci strădania Mirelei Furntună pentru dobândirea unui nou mandat chiar e de înţeles. De acceptat, însă...

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close