Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Misterul din declarația de avere a lui Vasile Blaga și legătura acestuia cu Transgaz

Exces de putere: Misterul din declarația de avere a lui Vasile Blaga și legătura acestuia cu Transgaz

Exces de putere: Misterul din declarația de avere a lui Vasile Blaga și legătura acestuia cu Transgaz
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Ian 2016   •   22:00

Oana Zamfir a prezentat, la Exces de putere, de la Antena 3, legăturile copreședintelui PNL Vasile Blaga cu Transgaz, instituția care nu a cunoscut criza în România.

Oana Zamfir a început prin a arăta declarația de avere a lui Vasile Blaga, care de la an la an este completată cu noi achiziții și sume mai mari în conturi, deși singurul venit al politicianului este cel de la Senat, de 4.900 de lei pe lună.

Bizar este faptul că Vasile Blaga, deși cumpără case de vacanță la Mamaia, nu face nici un efort să își achite datoria de 11 miliarde de lei vechi, un împrumut fără dobandă, cu scadența în 2017.

Lista ilegalităților de la Transgaz

O explicație ar putea fi legată de prietenia strânsă dintre fostul ministru cu Florin Muntean, fost director Transgaz Mediaș, președinte al PDL Mediaș și chiar senator al Alianței D.A., pentru o scurtă perioadă.

Doi "prieteni foarte buni" l-au împrumutat pe Vasile Blaga cu 11 miliarde lei vechi: Doina Stoia și Cristian Valer.

Întrebat de jurnaliști cu ce se ocupă cei doi, Blaga a răspuns sec: cu afaceri. Pentru că jurnalistul insistă, Vasile Blaga răspunde: ”Au afaceri private, nu au nicio afacere cu administratia publică, nu se ocupa de constructii, sunt din Medias, și o cunosc pe Doina din 1976, de când eram în școala generala, sunt prietenii mei.  Este sora celui mai bun prieten al meu, al fratelui meu (este vorba de Florin Muntean -n.r.)”.

Relațiile extrem de apropiate între fostul șef al Transgaz, Florin Muntean, și Vasile Blaga au fost recunoscute de acesta din urmă în timpul campaniei pentru Primăria Capitalei din 2008: „Păi, cum să spun? Armată, aceeași cameră la facultate, vreo cinci ani. Deci am fost colegi în armată, în facultate și e cel mai bun prieten al meu".



×
Subiecte în articol: Exces de putere vasile blaga Transgaz
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close