Antena 3 CNN Actualitate Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, încasări peste așteptări. Aproape 70 de milioane de lei s-au strâns în visteria fundației

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, încasări peste așteptări. Aproape 70 de milioane de lei s-au strâns în visteria fundației

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, încasări peste așteptări. Aproape 70 de milioane de lei s-au strâns în visteria fundației
Sursa foto: Foto: doxologia.ro
25 Iul 2016   •   11:56

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este cap de listă în topul fundaţiilor cu venituri importante. Anul trecut, fundaţia ieşeană a încasat venituri totale peste aşteptări, de aproape 70 de milioane de lei.

Tot în 2015, reprezentanţii Mitropoliei au dat mai mulţi bani decât şi-au propus pentru activităţile filantropice, peste 66 de milioane lei, faţă de cât şi-au propus iniţial, adică 52,1 milioane lei.

Şi în 2014, încasările Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au fost bune, de circa 53,6 milioane lei, însă instituţia a avut de suferit la nivelul excedentului, care în urmă cu doi ani s-a apropiat de valoarea de şapte milioane de lei.

Ca şi în anii trecutţi, cea mai puternică fundaţie ieşeană după rezultatele obţinute în 2015 este Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, care a reuşit să obţină venituri totale de 69,2 milioane lei şi un excedent de 2,94 milioane lei, în condiţiile în care îşi stabiliseră un plan de venituri de 58,6 milioane lei, dar un excedent de 6,5 milioane lei.

Comparativ cu anul 2014, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a avut îmbunătăţiri în privinţa veniturilor, când a avut încasări totale de circa 53,6 milioane lei, dar a avut de suferit la nivelul excedentului, care în urmă cu doi ani s-a apropiat de valoarea de şapte milioane lei.

Pe poziţia secundă în 2013 şi 2014 după veniturile totale obţinute, Asociaţia Universităţilor, Institutelor de Cercetare - Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare, înfiinţată în urmă cu cinci ani, a reuşit o nouă performanţă economică anul trecut. Având 19 angajaţi, ANELIS a avut doar din activităţi fără scop patrimonial venituri de peste 38,8 milioane lei şi un excedent de circa 50.000 lei.

Faţă de anul 2014, indicatorii financiari sunt în creştere, la finalului acelui an înregistrându-se venituri de 36,2 milioane lei şi excedent de doar 4.000 lei. ANELIS Plus este o entitate formată din 58 de universităţi din ţară, 39 de institute de cercetare, 4 biblioteci centrale universitare şi Biblioteca Academiei Române Bucureşti.

×
Subiecte în articol: previziuni
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close