Antena 3 CNN Actualitate Morar, procuror şef interimar. Kovesi l-a numit la conducerea Ministerului Public în ultima sa zi de mandat

Morar, procuror şef interimar. Kovesi l-a numit la conducerea Ministerului Public în ultima sa zi de mandat

Morar, procuror şef interimar. Kovesi l-a numit la conducerea Ministerului Public în ultima sa zi de mandat
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2012   •   16:22

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, pentru şase luni, informează Mediafax.

Kovesi a declarat, luni, că a luat această decizie întrucât Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluările în cadrul MCV, are experienţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ce priveşte activitatea Ministerului Public.
   
Codruţa Kovesi a precizat că începând de luni a încetat delegarea lui Marius Iacob în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, iar în locul acestuia a fost propus Daniel Morar, care a acceptat delegarea pe această funcţie.
   
Conducerea DNA va fi preluată de unul dintre adjuncţii procurorului şef Daniel Morar.
   
Tot de luni au încetat delegările pe funcţii ale consilierilor personali ai procurorului general al României, Dana Tiţian şi Marius Bulancea, precum şi a şefului Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Valentin Şelaru, la solicitarea lor.
   
Începând cu data de 2 octombrie 2012, mandatul de Procuror General al României al Laurei Codruţa Kovesi se încheie, încetând astfel şi calitatea sa de membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii.

×
Subiecte în articol: Daniel Morar Ministerul Public
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close