Antena 3 CNN Actualitate Moșia lui Băsescu de la Nana, pe profit chiar și pe secetă! Ce înțelegere are cu arendașul terenului

Moșia lui Băsescu de la Nana, pe profit chiar și pe secetă! Ce înțelegere are cu arendașul terenului

Moșia lui Băsescu de la Nana, pe profit chiar și pe secetă! Ce înțelegere are cu arendașul terenului
Sursa foto: Foto: Traian Basescu/Facebook
24 Sep 2016   •   18:19

În doar patru ani de când şi-a cumpărat moşia de 290 de hectare în comuna Nana din judeţul Călăraşi, fostul preşedinte Traian Băsescu a achitat milionul de euro luat de la bancă pentru achiziţionarea terenului. Ba ar putea fi chiar pe profit. Cel puţin aşa arată calculele arendaşului terenului care spune că îi plăteşte o producţie de 1500 de kg la hectar. Asta înseamnă în jur de 230.000 de euro pe sezon

Chiar şi pe secetă, moşia fostului preşedinte scoate producţii record. Are grijă arendaşul terenului, Gheorghe Dume, care se mândreşte cu felul lui de a face agricultură. Mai ales că fostul preşedinte se interesează des de cum îi administrează moşia.

Contractul este încheiat pe o perioadă de patru ani, însă, dacă Traian Băsescu este mulţumit, îl poate prelungi. Iar cum a avut producţii foarte bune, fostul preşedinte nu are de ce să se plângă.

Deci, indiferent dacă e secetă sau nu, arendaşul s-a angajat să îi plătească lui Traian Băsescu peste 200 de mii de euro în fiecare an. Doar profitul lui are de suferit, în cazul în care agricultura nu merge bine. În schimb, fostul preşedinte îşi primeşte toţi banii.

Cât despre sătenii din Nana, cei care şi-au vândut parcelele din care s-a constituit terenul de 290 de hectare cumpărat de Băsescu, au rămas şi fără bani şi fără pământ. Ba când aud de numele fostului preşedinte, preferă să tacă sau să spună că nu ştiu nimic.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close