Antena 3 CNN Actualitate Mugur Isărescu, donaţie pentru Cuminţenia Pământului. Cu ce sumă a contribuit

Mugur Isărescu, donaţie pentru Cuminţenia Pământului. Cu ce sumă a contribuit

Mugur Isărescu, donaţie pentru Cuminţenia Pământului. Cu ce sumă a contribuit
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iun 2016   •   21:33

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a donat 15.000 de lei pentru achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia Pământului", la fel ca premierul Dacian Cioloş, care a contribuit cu un salariu, au declarat surse oficiale. Şeful BNR a făcut donaţia în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi de către statul român la puţin timp după aducerea operei de artă la Muzeul BNR, unde va fi găzduită până când aceasta va intra în posesia statului.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat pe 22 mai că şi-a donat un salariu pentru opera lui Brâncuşi. Prim-ministrul câştigă lunar 15.000 de lei, scrie news.ro. În prezent, ”Cuminţenia pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în anul 1911.

Campania de strângere de bani pentru achiziţionarea de către statul român a sculpturii lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului" a început la începutul lunii aprilie 2016, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu fiind prima persoană care a făcut o donaţie – 100 de euro. Guvernul vrea să strângă prin subscripţie naţională 6 milioane de euro până la 30 septembrie, pentru a achiziţiona sculptura.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat că cei care vor oferi bani vor avea parte şi de deduceri de impozite. Astfel, donaţiile acordate de persoanele juridice se consideră cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit. Şi în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente sau au profesii libere, sumele donate vor fi deductibile la impozitul pe venit

 

×
Subiecte în articol: cumintenia pamantului
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close