Antena 3 CNN Actualitate Nana a luat ilegal bani de la Elena Udrea

Nana a luat ilegal bani de la Elena Udrea

Nana a luat ilegal bani de la Elena Udrea
24 Noi 2016   •   19:34

Corpul de control al prim-ministrului a descoperit la primăria comunei Nana, judeţul Călăraşi, încălcări ale legislaţiei atât în privinţa obţinerii finanţării, cât şi în atribuirea şi derularea unor contracte de lucrări obţinute în perioada în care Elena Udrea era ministrul Dezvoltării Regionale, scrie Jurnalul Național.

Au fost verificate proiectele „Realizare zonă verde în comuna Nana” , „Podeţe pe străzi în comuna Nana, judeţul Călăraşi” şi „Realizare stadion comunal Nana”, toate finanţate în anul 2009 cu peste 550.000 de lei, din bani de la bugetul public, de către ministrul Elena Udrea.

Corpul de control al premierului a constatat că obţinerea finanţării nerambursabile de la bugetul de stat s-a făcut „prin utilizarea unor înscrisuri necorespunzătoare adevărului”. 

De asemenea, se arată că au fost încălcate dispoziţiile legale în atribuirea şi derularea contractului de lucrări pentru realizarea acestor proiecte. 

Ulterior, toate plăţile aferente realizării celor trei proiecte au fost efectuate de primăria comunei Nana, de asemenea, cu încălcarea legii.

Ilegalitățile cu bani publici ale Primăriei Nana vin în contextul în care familia fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi Elena Udrea, deţin câteva sute de hectare de teren agricol în această zonă.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Nana nereguli finantare contracte
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close