Antena 3 CNN Actualitate NASA, statistică îngrijorătoare despre vreme

NASA, statistică îngrijorătoare despre vreme

NASA, statistică îngrijorătoare despre vreme
Sursa foto: foto: pixabay.com
17 Mai 2016   •   00:21

Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună aprilie din istorie, și a șaptea lună la rând care a depășit acest record, potrivit datelor publicate de NASA, citate de The Telegraph.

Luna aprilie a marcat cea de-a șaptea lună la rând în care temperatura înregistrată este cu un grad Celsius mai ridicată decât media din perioada 1951 - 1980. Când acest lucru s-a petrecut pentru prima oară, în luna februarie a acestui an, oamenii de ştiinţă au atras atenția asupra unei „urgenţe climatice", scrie DCnews.ro.

Datele NASA arată că temperatura globală a pământului și a mării a fost cu 1,11 grade mai caldă în luna aprilie a acestui an decât temperaturile înregistrate în lunile aprilie din perioada 1951-1980.

Această creștere în temperaturi este atribuită fenomenului El Nino.

„Interesant de sesizat este dimensiunea cu care batem recordurile anterioare. Este evident că ne îndreptăm în direcția greșită. Oamenii de știință ne-au avertizat despre acest traseu încă din 1980 și a devenit evident în anii 2000. Deci unde e supriza?", a spus Andy Pitman, directorul Centrului ARC de Excelență pentru Știința Climei din Australia, care a pus sub îndoială că pactul de la Paris va reuși să mențină încălzirea globală la 1,5 grade Celsius.

„Ținta de 1,5 grade este mai degrabă o dorință decât un obiectiv realist. Nu știu dacă vom putea să ne menținem la 1,5 grade nici dacă oprim emisiile de carbon astăzi", a explicat Pitman.

 

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close