Antena 3 CNN Actualitate NATO, decizie neașteptată în ce privește Rusia

NATO, decizie neașteptată în ce privește Rusia

NATO, decizie neașteptată în ce privește Rusia
08 Apr 2016   •   17:22

O veste excelenta : Vestul intinde o mina Rusiei la doi ani dupa inghetarea relatiilor generata de agresiunile Moscovei in Ucraina. E nevoie de reluarea dialogului pentru a orice supriza nedorita venita dinspre Est, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat vineri organizarea primului Consiliu NATO-Rusia, după ce Alianţa a decis, în anul 2014, suspendarea acestor reuniuni în urma anexării Crimeii şi destabilizării Ucrainei, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

‘În urma consultărilor cu Rusia, am convenit să organizăm o reuniune a Consiliului NATO-Rusia la nivel de ambasadori’, a indicat Stoltenberg într-un comunicat, el precizând că această reuniune va avea loc în următoarele două săptămâni la cartierul general al NATO din Bruxelles.

‘Consiliul NATO-Rusia va aborda criza din Ucraina şi nevoia implementării complete a acordurilor de la Minsk (…) Vom discuta despre activităţile militare, cu accent pe transparenţa lor şi pe diminuarea riscurilor’, iar printre temele de pe agenda reuniunii se vor regăsi de asemenea situaţia din Afganistan şi ameninţările regionale, se mai arată în comunicatul Alianţei.

×
Subiecte în articol: NATO Rusia
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close