Antena 3 CNN Actualitate Nenea Paul are 72 de ani, soția i-a murit, iar copiii la casele lor. La poarta lui scrie mare ”sună” și de când i s-a dus vestea, e căutat de români de peste tot

Nenea Paul are 72 de ani, soția i-a murit, iar copiii la casele lor. La poarta lui scrie mare ”sună” și de când i s-a dus vestea, e căutat de români de peste tot

Nenea Paul are 72 de ani, soția i-a murit, iar copiii la casele lor. La poarta lui scrie mare ”sună” și de când i s-a dus vestea, e căutat de români de peste tot
29 Iul 2017   •   10:13

Paul Ioan Berey, un bărbat de 72 de ani din Ariniş, lucrează de o viaţă în agricultură și a ajuns să se ocupe singur de cinci solarii. Bărbatul a fost inginer agronom, iar după ce a ieşit la pensie a continuat să se descurce în același domeniu pe cont propriu. Acum el a ajuns să dețină cinci sere în care cultivă legume pe care le vinde în faţa porţii.

„În sere, în acest moment am roşii, vinete, ardei şi castraveţi. Producţia este însemnată, dar toate legumele obţinute le valorific numai la poarta casei. La noi este vinerea piaţă, dar nu merg acolo, deoarece nu a fost an să am atâtea legume câte mi s-au cerut! Deci cererea pentru ceea ce produc este mult mai mare decât pot eu să produc. Dacă fac legume de calitate, oamenii mă caută, am clienţii mei, vin de peste tot din zonă. De 50 de ani cultiv legume, cu certificat de producător agricol”, a explicat, pentru Graiul Maramureșului, Paul Ioan Berey.

Nea Paul a rămas singur după ce în urmă cu 11 ani soția lui a murit și deși are patru copii, aceștia sunt la casele lor.

”Meseria mea de bază a fost cea de inginer agronom, aşa că de când mă ştiu asta fac. Din momentul în care am terminat facultatea, m-am trezit în fiecare zi la ora 5 dimineaţa, am mers la secţie, ca să trimit tractoarele la câmp, să organizez munca şi acum am rămas tot aşa, cu munca asta şi la pensie… Merg înainte singur cât pot, ce să fac alt­ceva, că soţia a decedat în 2006, iar cei patru copii sunt duşi în patru direcţii diferite”, spune acesta.

Oamenii opresc unul după altul la poarta lui, iar șoferii coboară pentru a cumpăra legume. „De câte ori trec pe aici, mă opresc la domnul Berey şi cumpăr legume. Sunt mult mai gustoase decât cele din supermarket, care nu ştii de unde provin”, a spus un cumpărător.

×
Subiecte în articol: solar curte casa batran
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close