Antena 3 CNN Actualitate Nicoleta Cîrjan, despre relația sa cu Principele Nicolae: "Dacă voiam să fiu regină, făceam avortul"

Nicoleta Cîrjan, despre relația sa cu Principele Nicolae: "Dacă voiam să fiu regină, făceam avortul"

Nicoleta Cîrjan, despre relația sa cu Principele Nicolae: "Dacă voiam să fiu regină, făceam avortul"
27 Oct 2016   •   17:23

Relația dintre Principele Nicolae (31 de ani) și activista Nicoleta Cîrjan (30 de ani) – dar mai ales urmările acestei relații – arată ca izbucnirea în prezent a unor istorii shakespeariene sau a unor teme din Game of Thrones. Ca și cum ficțiunile vor să ne dovedească, periodic, cât de simplu pot să capete corp real și palpabil, scrie pressone.ro.

Așteptat ca marea speranță a Casei Regale a României, englezul Nicholas Medforth-Mills, nepot al Regelui Mihai, se mută la București în 2013 și intră în rolul care îi fusese pregătit: aducător de prospețime și furnizor de imaginație în beneficiul unei idei monarhice care lâncezea atât ca alternativă statală, cât și ca apariție mediatic. Nicolae primește titlul de Principe și este așezat pe poziția a treia în linia de succesiune dinastică, după Principesa Margareta, mătușa sa cea mai mare, și Principesa Elena, mama sa. Învață românește, se implică în proiecte sociale și începe să se adapteze jocurilor de putere și de imagine.

Apoi, în august 2015, ca de nicăieri, cade vestea că Regele îi retrage titlul și îl trimite înapoi, în Anglia.
În primăvara acelui an, Principele începuse o relație fără obligații cu Nicoleta Cîrjan, o brașoveancă stabilită la București pe care o cunoscuse în timpul turului intitulat "Caravana cărților pe bicicletă" – menit să strângă fonduri pentru a promova cititul în medii defavorizate.

În iulie, Nicoleta Cîrjan aflase că e însărcinată și hotărâse să păstreze copilul.

"Cum să fiu regină? Știam foarte clar, de când am fost cu el prima oară, că nu se va întâmpla acest lucru – pentru că nu aș fi putut să joc vreodată acel rol. În al doilea rând, cei din Casa Regală sunt în filmele lor, trebuie ca soția să fie din altă Casă, de viță nobilă, și așa mai departe... Ce bărbat te ia de nevastă când îi bagi pe gât un copil, în secolul 21? În afară de persoane care s-au uitat prea mult la telenovele, de ce să creadă cineva că scopul meu ar fi fost să fiu regină, și ca să ating acest scop, îi fac un copil pe care nu și-l dorește? Nu e clar că nu se poate așa ceva? Dacă voiam așa ceva, nu aș fi stat cuminte lângă el? Dacă voiam să fiu regină, făceam un avort, asta făceam. Dacă voiam să fiu regină, făceam avortul", afirmă Nicoleta Cîrjan, în interviul pentru pressone.ro.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close