Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan, atac la primarul general Gabriela Firea: "Minte mai mult decât Sorin Oprescu"

Nicuşor Dan, atac la primarul general Gabriela Firea: "Minte mai mult decât Sorin Oprescu"

Nicuşor Dan, atac la primarul general Gabriela Firea: "Minte mai mult decât Sorin Oprescu"
Sursa foto: Foto: Facebook
28 Noi 2016   •   16:33

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, susţine că primarul general Gabriela Firea spune "minciuni flagrante" atunci când afirmă că USR blochează şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti, arătând că PSD, ALDE şi UNPR au majoritatea şi deci "responsabilitatea" guvernării locale a Capitalei.

"Ce vreau să mai remarc la doamna Firea este că, după ce l-am avut pe Sorin Oprescu, mie mi s-a părut că e imposibil ca cineva să mintă mai mult decât Sorin Oprescu, dar doamna Firea reuşeşte să mintă mai mult decât el. Şi sunt nişte minciuni flagrante: faptul că USR blochează. USR chiar dacă vrea nu poate să blocheze, pentru că nu are majoritatea de voturi în Consiliul General. Toată responsabilitatea guvernării locale a Bucureştiului revine doamnei Firea şi PSD care, împreună cu aliaţii lor, ALDE şi UNPR, au majoritatea de 28 de oameni în Consiliul General. Şi insolvenţa RADET şi faptul că traficul a rămas la fel, toate astea îi sunt complet imputabile", a declarat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Cât priveşte faptul că lipseşte de la şedinţele Consiliului General, Nicuşor Dan a spus că acest lucru se "datorează PSD".

"Pentru că noi suntem oameni care respectăm legea. În momentul acesta, din punct de vedere formal, eu nu mai sunt membru USB, ci sunt membru USR. Mandatul pe care îl am în Consiliul General îl am ca membru USB. Din secunda în care am candidat pe listele USR la alegerile parlamentare, eu sunt membru USR, şi nu USB. De ce nu pot să merg în CG, în numele USR? Pentru că PSD a blocat procesul de fuziune. Era o pură formalitate între aceeaşi oameni care au construit şi USR-ul şi USB-ul, ca fuziunea să fie constatată de tribunal. În 19 octombrie 2016, acest proces trebuia finalizat, a intervenit PSD-ul, s-a amânat pe 25 octombrie - s-a pronunţat fuziunea pe 26 octombrie. Pe 11 noiembrie s-a făcut o cerere de îndreptare de eroare materială, în loc ca dosarul să se ducă la Curtea de Apel pentru judecarea apelului. Pe 16 noiembrie, s-a făcut o nouă cerere de completare a hotărârii de instanţă. Abia acum sperăm ca dosarul să se ducă la CAB şi aceasta să constate în mod definitiv fuziunea. Deci, este o completă meschinărie a PSD-ului - pe de o parte, să încurce procesul nostru de fuziune şi, pe de altă parte, să vină să spună că noi absentăm de la şedinţele CG", a afirmat liderul USR.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Gabriela Firea Sorin Oprescu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close