Antena 3 CNN Actualitate Noi mărturii de groază din timpul atentatului de la Ataturk. Cum a supraviețuit un jurnalist proaspăt întors din luna de miere

Noi mărturii de groază din timpul atentatului de la Ataturk. Cum a supraviețuit un jurnalist proaspăt întors din luna de miere

Noi mărturii de groază din timpul atentatului de la Ataturk. Cum a supraviețuit un jurnalist proaspăt întors din luna de miere
30 Iun 2016   •   01:05

Un barbat care se intorcea din luna de miere cu sotia sa s-a trezit, marti seara, fata in fata cu unul dinte atacatorii de pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

Jurnalistul american de origine irakiana Steven Nabil si sotia sa se intorceau la New York cand a avut loc masacrul, relateaza The Independent. citat de Ziare.com.

Trei barbati au ajuns la aeroport cu un taxi si au deschis focul in cladirea terminalului Sosiri Internationale. Dupa ce au fost raniti de ofiterii de politie, toti trei si-au detonat centurile cu explozibil, ucigand 41 de oameni si ranind peste 200.

Jurnalistul a povestit pe Twitter ca sotia sa, care a fost ranita in atac, se afla la o cafenea, in timp ce el se dusese sa cumpere pizza, in momentul in care a inceput atacul.

Atunci cand a auzit focurile de arma, a fugit inapoi la sotie. "Am coborat pe scari si am vazut sala goala si teroristul tragand in noi", a spus el.

La un moment dat, cuplul a fost "fata in fata cu atacatorul, in timp ce acesta tragea" la intamplare, a scris jurnalistul pe contul sau de pe reteaua de socializare.

"Am fugit inapoi, mi-am luat sotia si am tras-o in magazin, am fortat usa si am asteptat ingroziti in timp ce el (atacatorul - n.red.) tragea in fata magazinului. Abia am scapat", a adaugat Nabil.

Cei doi s-au ascuns intr-un dulap, unde au stat 45 de minute. "Cand gloantele s-au apropiat, am luat-o in brate si am sarutat-o", a scris Nabil. El si-a implorat sotia sa ramana calma, "pentru ca zgomotul ii putea atrage pe atacatori".
In cele din urma, atacul s-a incheiat, iar jurnalistul si sotia sa au fost salvati. Autoritatile turce suspecteaza gruparea terorista Statul Islamic ca ar fi la originea atentatului, insa acesta nu a fost revendicat deocamdata.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close