Antena 3 CNN Actualitate Norica Nicolai: E o acțiune premeditată, care să ducă la închiderea celor 5 televiziuni ale trustului Intact

Norica Nicolai: E o acțiune premeditată, care să ducă la închiderea celor 5 televiziuni ale trustului Intact

Norica Nicolai: E o acțiune premeditată, care să ducă la închiderea celor 5 televiziuni ale trustului Intact
16 Feb 2016   •   23:38
Europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreședinte ALDE, este de părere că acțiune ANAF este ”o acțiune clară, premeditată care să ducă la închiderea celor 5 televiziuni ale trustului Intact”.
 
”E cel mai grav atentat la libertatea de exprimare din 1989 încoace”, a spus Nicolai, marți, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Totodată, Nicolai a anunțat că i-a scris președintelui Comisie Europene, Jean Claude Junker, să ia o poziție față de ce se întâmplă în România.

 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.
 
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close