Antena 3 CNN Actualitate Nou scandal iminent din cauza legilor justiției: Iohannis, scos de la numirea șefilor Curții Supreme

Nou scandal iminent din cauza legilor justiției: Iohannis, scos de la numirea șefilor Curții Supreme

Nou scandal iminent din cauza legilor justiției: Iohannis, scos de la numirea șefilor Curții Supreme
Sursa foto: Foto: presedincy,ro
19 Mar 2018   •   18:15

Klaus Iohannis nu mai are nicio atribuţie în numirea conducerii Instanţei Supreme, a decis comisia specială care modifică legile justiţiei. Astfel, funcţiile de conducere de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor fi aprobate doar de CSM. La fel şi în cazul revocărilor.

De asemenea, comisia a dat raport de adoptare pentru modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale de către CCR. De asemenea, au fost adoptate unele amendamente potrivit cărora preşedintele României nu poate refuza numirea în funcţie a judecătorilor şi procurorilor stagiari, iar funcţiile de judecător, procuror, magistrat-asistent şi asistent judiciar sunt incompatibile cu orice funcţie publică sau privată, cu unele excepţii.

Totodată, s-a decis eliminarea comisiilor de control SRI şi SIE din procedura de verificare a declaraţiilor pe proprie răspundere ale magistraţilor privind colaborarea cu serviciile de informaţii.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close