Antena 3 CNN Actualitate ”Nu Iohannis a inventat statul de drept în România”. Ce îi reproșează Traian Băsescu președintelui României

”Nu Iohannis a inventat statul de drept în România”. Ce îi reproșează Traian Băsescu președintelui României

”Nu Iohannis a inventat statul de drept în România”. Ce îi reproșează Traian Băsescu președintelui României
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Iul 2016   •   08:08

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat sâmbătă că nu actualul preşedinte Klaus Iohannis a inventat statul de drept în România, precizând că acesta nu a recunoscut hotărârea definitivă a Curţii de Apel Braşov prin care a fost deposedat de o casă.

"Nu Iohannis a inventat statul de drept în România. (...) Vreau să vă dau câteva exemple în care arătăm că nu suntem stat de drept, iar domnul Iohannis nu e străin de acest lucru. (...) Familia Iohannis a fost deposedată de una din case printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Braşov. Ce a făcut domnul Iohannis? A spus că nu e mulţumit. (...) Pentru că nu-i mulţumită persoana Iohannis, s-a şi aprobat revizuirea şi mutarea procesului la Piteşti", a spus Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Fostul şef al statului a precizat că această cale extraordinară de atac nu poate fi folosită de orice persoană.

"Pentru unii se poate, pentru alţii nu se poate, asta e marea problemă. Când preşedintele nu recunoaşte o hotărâre definitivă, nu mai suntem în faţa unui stat de drept, pentru că dânsul a dat un exemplu clar, cum se raportează la justiţie. Eu, deşi (...) în procesul fratelui meu (...) am cu totul alte convingeri din ceea ce ştiu decât rezultatul definitiv, am spus 'Asta este hotărârea judecătorilor, mă înclin în faţa ei'", a spus Băsescu.

El a dat mai multe exemple care, în opinia sa, dovedesc că nu există stat de drept, printre care hotărârea definitivă din cazul Rarinca şi cazul fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

"Nu le-a plăcut hotărârea definitivă din cazul Rarinca, în care a fost achitată. (...) Mai ales că eram şi într-un mare conflict de interese, eu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cer să se judece în sistemul al cărui şef sunt, să se rejudece, cale extraordinară de atac", a spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close