Antena 3 CNN Actualitate Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus, de cinci ori mai mare decât cel oficial

Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus, de cinci ori mai mare decât cel oficial

Numărul angajaţilor din sistemul sanitar infectaţi cu coronavirus ar putea fi de cinci ori mai mare decât cel anunţat oficial, arată rezultatele unui sondaj realizat de federația "Solidaritatea Sanitară".

Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus, de cinci ori mai mare decât cel oficial
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    18 Oct 2020   •   12:00

La realizarea unui studiu, aproximativ 10% dintre respondenți au spus că au fost deja infectați SARS-CoV-2, ceea ce indică un potențial total de 30.000 de lucrători din sistemul sanitar infectați, în loc de 6.300, numărul lucrătorilor cunoscuți a fi fost infectați.

Cei mai expuşi, medicii şi asistentele medicale

Procentul este în cea mai mare măsură aplicabil medicilor și, mai ales, asistentelor medicale. 

"În măsura în care acesta este procentul real al lucrători din sănătate care au fost infectați, am ajunge la un total de cca. 30.000 de lucrători care au fost deja infectați SARS-CoV-2, în loc de 6300 (numărul lucrătorilor cunoscuți a fi fost infectați). 

Asistentele medicale au ponderea cea mai mare din totalul lucrătorilor infectați și au procentul cel mai mare de infectare dintre categoriile profesionale", potrivit unui comunicat de presă al federației, transmis presei.

O treime din respondenţi spun că nu au fost testați de COVID, deşi ar fi fost cazul

La sondajul realizat, 18% dintre respondenții (113) care au declarat că au fost infectați au indicat că au făcut o formă gravă sau severă a bolii COVID-19, iar aproape o treime au spus că nu au fost testați SARS-CoV-2, deşi ei cred că ar fi fost cazul.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus Solidaritatea Sanitară
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close