Antena 3 CNN Actualitate O firmă norvegiană lansează cuțitul "Mândra", testat de Survivorman în Făgăraș

O firmă norvegiană lansează cuțitul "Mândra", testat de Survivorman în Făgăraș

O firmă norvegiană lansează cuțitul "Mândra", testat de Survivorman în Făgăraș
Sursa foto: sursa: helle.no
09 Feb 2016   •   11:25

O firmă norvegiană, lider mondial în producția de cuțite, a anunțat lansarea unui cuțit denumit "Mândra", care a fost testat de expertul canadian în supraviețuire Les Stroud în anul 2015, în timpul filmării unei emisiuni împreună cu salvamontiștii argeșeni în munții Făgăraș, potrivit Agerpres.

"Suntem foarte mândri să prezentăm "Mândra", conceput de Helle și Les Stroud — Survivorman. Pentru a perfecționa designul acestui nou cuțit, am călătorit în sălbatica, îndepărtata și incredibil de frumoasa Românie, lucrând alături de Les Stroud în ultimul său episod Survivorman", se anunță într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

După o descriere elogioasă a frumuseții locurilor în care a filmat Les Stroud, reprezentanții companiei precizează că unele prototipuri ale cuțitului "Mândra" au fost testate în Făgăraș, iar ultimele retușuri au fost făcute de specialiști după încheierea expediției, împreună cu expertul canadian în supraviețuire.

"Suntem extrem de mândri să prezentăm cel mai nou cuțit Les Stroud. De altfel, numele cuțitului chiar asta semnifică, mândrie, iar noul cuțit a fost numit după numele piscului pe care Les Stroud a fost găsit de echipele Salvamont în timpul filmării episodului din România", a declarat Anders Haglund, director de marketing al companiei norvegiene.


sursa: helle.no

La rândul său, expertul canadian în supraviețuire a afirmat că a testat intens cuțitul în timpul filmărilor din România. "Pus la încercare în timpul intenselor filmări pentru Supraviețuitorul și inspirat de sălbăticia și frumusețea naturii din România, care îți taie respirația, am plăcerea să dezvălui ultimul meu cuțit, Mândra ", a spus Les Stroud.


sursa: helle.no

Producătorul norvegian a mai anunțat că noul cuțit va fi disponibil începând de la mijlocul lunii martie.

Les Stroud a filmat în iunie 2015, în masivul Făgăraș, un episod al seriei de documentare "Survivorman". Vedeta Discovery Channel și-a stabilit cartierul general la refugiul Serviciului Public Salvamont Argeș (SPS) de la Cota 2000 — Transfăgărășan și a stat câteva zile alături de salvamontiști, pentru a se familiariza cu împrejurimile și pentru a cunoaște plantele comestibile.

După perioada de acomodare, Les Stroud a petrecut singur trei zile în zonele cele mai sălbatice din Făgăraș. El s-a pus în postura unei persoane care tocmai s-a rătăcit și a încercat să reproducă situații reale de supraviețuire, fără un scenariu prealabil și fără suportul unei echipe tehnice.

Specialistul în supraviețuire s-a filmat singur, iar echipele de salvamontiști care l-au căutat au fost însoțite de câte un cameraman din echipa de filmare canadiană.

Singura persoană care a știut poziția exactă a realizatorului canadian, pentru motive de securitate, a fost directorul SPS Argeș, Ion Sănduloiu. Acesta anunța atunci că la operațiunile de căutare și la filmări au fost folosite și drone, iar zonele acoperite cu zăpadă au fost cercetate cu câini de căutare în avalanșă.

Les Stroud, în vârstă de 55 de ani, este cunoscut mai ales ca realizator al seriei Survivorman. El a lucrat pentru mai multe televiziuni specializate în documentare, printre care Discovery Channel și Science Channel.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close