Antena 3 CNN Actualitate O lege așteptată de români, dusă în Parlament cu pasaje plagiate de pe site-uri de referate

O lege așteptată de români, dusă în Parlament cu pasaje plagiate de pe site-uri de referate

O lege așteptată de români, dusă în Parlament cu pasaje plagiate de pe site-uri de referate
07 Apr 2016   •   19:03

Bucăţi preluate integral dintr-o lucrare de specialitate se regăsesc în expunerea de motive a unui proiect de lege. Este vorba despre iniţiativa privind suprataxarea marilor magazine. Expunerea a fost copiată de pe mai multe site-uri dedicate elevilor şi studenţilor, „pentru a fi explicată mai bine”, spune iniţiatorul. Asta deşi deputatul s-a ocupat, timp de şapte ani, de administrarea unui magazin comercial, potrivit Digi24.

Toată expunerea de motive cuprinde cinci paragrafe, iar trei dintre acestea sunt copy-paste de pe internet, de pe un site de referate pentru elevi și studenți. Acolo, era citată o lucrare științifică.

Deputatul Mihai Deaconu, iniţiatorul legii, spune că a folosit textele în discuție pentru a da o definţie şi a se înţelege către publicul larg diferenţa între supermarketuri şi magazinele mici. Iar faptul că nu apare nicăieri sursa este catalogat de Deaconu drept o simplă omisiune.

Pentru parlamentarul Ovidiu Iane, semnatar al inițiativei, expunerea de motive este mai puțin importantă:

„Am citit repede expunerea, dar nu este importantă expunerea. Eu nu expunerea am semnat, ci propunerea de modificare a legii. Expunerea în sine poate fi luată cu copy-paste din orice carte și orice referat și orice lucru, pentru că nu reprezintă în sine modul în care se explică. Modul în care se explică se face în dezbaterea de la comisii și din plen. Eu am discutat cu colegul meu ideea și eu am achiesat la această idee. Expunerea nu are niciun fel de valoare. Am văzut expuneri mult mai proaste”, a declarat el la Digi24.

×
Subiecte în articol: proiect de lege
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close