Antena 3 CNN Actualitate O nouă lege va permite evacuarea forţată a românilor din casele lor. În ce condiții s-ar putea întâmpla acest lucru

O nouă lege va permite evacuarea forţată a românilor din casele lor. În ce condiții s-ar putea întâmpla acest lucru

O nouă lege va permite evacuarea forţată a românilor din casele lor. În ce condiții s-ar putea întâmpla acest lucru
Sursa foto: foto: pixabay.com
30 Noi 2016   •   21:37

Primarii vor putea să semneze decizia de evacuare a unui locatar dintr-un bloc încadrat în clasa I de risc seismic pe perioada execuţiei lucrărilor de intervenţie, după ce acel locatar a fost notificat şi renotificat, dar nu a eliberat în termen locuinţa, potrivit Profit.ro.

Conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, decizia de evacuare va avea caracter executoriu de la data oferirii unei locuinţe de necesitate pentru cazare temporară pe perioada execuţiei lucrărilor de intervenţie şi va putea fi adusă la îndeplinire pe calea executării silite. De asemenea, interdicţia privind derularea unui business la parterul clădirilor ci risc seismic va fi valabilă doar în cazul celor din clasa I de risc.

Locatarul în cauză va fi obligat să se mute într-o locuinţă de necesitate pusă la dispoziţie de primărie, banii pentru mutare şi plata chiriei urmând să fie alocaţi din bugetul local. Practic, locatarii mutaţi vor achita costul întreţinerii noii locuinţe, nu şi chiria, deoarece sunt mutaţi dintr-o locuinţă pe care o deţin în proprietate, nu cu chirie.

În prealabil, proprietarii apartamentelor din astfel de blocuri vor fi obligaţi să permită intrarea în casă a autorităţilor pentru expertizare şi măsurători cadastrale necesare înregistrării imobilului în cartea funciară, precum şi pentru proiectare. Locatarii vor fi anunţaţi cu o lună înainte de sosirea autorităţilor, iar dacă refuză să primească vreo persoană, atunci autorităţile vor apela la instanţă, de unde se vor întoare rapid cu ordonanţă preşedinţială a judecătorului, dată cu citarea părţilor, pentru evacuare.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close