Antena 3 CNN Actualitate Opoziția nu se mulțumește cu renunțarea la ordonanța din justiție și cere demisia guvernului

Opoziția nu se mulțumește cu renunțarea la ordonanța din justiție și cere demisia guvernului

Opoziția nu se mulțumește cu renunțarea la ordonanța din justiție și cere demisia guvernului
05 Feb 2017   •   08:39

Liderii opoziţiei nu se mulţumesc cu decizia guvernului de a renunţa la ordonanţă. USR şi PNL încurajează oamenii să continue protestele pînă cînd guvernul îşi va da demisia.

Nu se ştie deocamdată dacă şi preşedintele Klaus Iohannis susţine continuarea protestelor. Preşedintele a fost în mijlocul oamenilor la prima ieşore în stradă, înainte de emiterea ordonanţei. Iar aseară a anunţat, prin purtătorul de cuvânt, că renunţarea la ordonanţa 13 reprezintă un pas important pentru normalizarea situatiei.

Mădălina Dobrovolschi a refuzat să răspundă la întrebarea legată de continuarea protestelor.

Preşedinţia României consideră că abrogarea ordonanţei de urgenţă reprezintă un pas important spre  a corecta situaţia creată din vina Guvernului.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, declară că pericolul nu a trecut şi le cere lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu și lui Călin Popescu Tăriceanu asigurări publice că au renunţat că lovească în DNA.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan consideră că presiunea străzii trebuie să continue şi îi cere premierului Sorin Grindenau să demisioneze după ce va abroga Ordonanţa.

Reprezentanţii UDMR au salutat decizia Guvernului de a ceda cererilor protestatarilor. Liderul UDMR recunoaşte însă că problema de fond rămâne din cauză că mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituționale.

 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close