Antena 3 CNN Actualitate Oraşul din România în care e cel mai bine să trăieşti

Oraşul din România în care e cel mai bine să trăieşti

Oraşul din România în care e cel mai bine să trăieşti
02 Aug 2015   •   18:24

Cluj-Napoca este cel mai bine poziționat oraș românesc într-un clasament care măsoară calitatea vieții în 97 de metropole din întreaga lume.

Topul, realizat de specialiștii de la Numbeo, este valabil pentru mijlocul anului curent și ia în considerare mai mulți factori care contribuie, în opinia lor, la stabilirea calității vieții. Astfel, în realizarea clasamentului respectiv, cea mai mare pondere a avut-o nivelul poluării din fiecare oraș, urmat de siguranța oferită cetățenilor. De asemenea, au fost luate în seamă și sănătatea populației, calitatea sistemului medical sau puterea de cumpărare.

Astfel, liderul topului este orașul elvețian Zurich, urmat de Canberra (Australia) și Ottawa (Canada). Clujul se află pe poziția 53, cu punctaje bune la capitolele poluare, timp petrecut în trafic, indicele prețului de consum și siguranța cetățenilor. La capătul opus, puterea de cumpărare și calitatea sistemului medical au valori mult sub medie. Chiar și așa, Cluj-Napoca se situează în fața unor orașe precum Varșovia (Polonia, locul 56), Paris (Franța, locul 63), Budapesta (Ungaria, locul 67), Milano (Italia, locul 69), Londra (Marea Britanie, locul 72) și București (locul 74).

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close