Antena 3 CNN Actualitate Ponta: 25% în plus la salariile din Sănătate, de la 1 octombrie. Nu vreau discrepanţe între Sănătate şi Educaţie

Ponta: 25% în plus la salariile din Sănătate, de la 1 octombrie. Nu vreau discrepanţe între Sănătate şi Educaţie

Ponta: 25% în plus la salariile din Sănătate, de la 1 octombrie. Nu vreau discrepanţe între Sănătate şi Educaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Aug 2015   •   12:16
UPDATE 12.16 - Majorarea salariilor cu 25 % pentru tot personalul din sistemul sanitar a fost aprobată prin Ordonanţă de Urgenţă în şedinţa de Guvern de astăzi. Premierul Victor Ponta a promis că va găsi o soluţii şi pentru profesori. 
 
"Avem ordonanţa, e finalizată. Ordonanţa care prevede la 1 octombrie creşterea salariilor actuale pentru tot personalul din sistemul sanitar. este vorba de 25% la salariile actuale pentru toată lumea care lucrează în sistemul sanitar", a asigurat, miercuri, şeful Guvernului, în debitiul şedinţei de la Palatul Victoria.
 
Într-un dialog cu ministrul Muncii, Ponta i-a spus Rovanei Plumb că şi "asistenţii sociali merită mai mulţi bani".
 
În ceea ce priveşte creşterea salariilor din Sănătate, premierul a spus că este nevoie şi de sprijin partea medcilor, pentru că măririle salariale ar trebui să meargă mână în mână şi cu reforma în sistem.
 
Totodată, Victor Ponta a menţionat că se va încerca să se găsească o soluţie şi pentru Educaţie, pentru că cele două domenii sunt foarte importante şi cel puţin în zona salarială ar trebui să se meargă în acelaşi timp.
 
"Tot ce se adaugă la Sănătate ar trebui să se adauge şi la Educaţie", a declarat Ponta, adăugând că nu vrea discrepanţe între cele două domenii.
__________________________________

Ştirea iniţială 08.42

Ordonanţa de urgenţă prin care salariile personalului din Sănătate vor fi majorate cu 25%, de la 1 octombrie, va fi discutată astăzi, în şedinţa de Guvern.

Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să prezinte Executivului spre aprobare acest act normativ.

După întâlnirea avută în urmă cu o săptămână cu liderii sindicatelor din sistemul sanitar, premierul anunţa că pentru şedinţa de Guvern de astăzi vor fi pregătite atât o ordonanţă de urgenţă privind majorarea salariilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

Premierul Victor Ponta a anuntaţ pe 18 august, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close