Antena 3 CNN Actualitate Ovidiu Anton NU renunță la Eurovision. Ce s-a întâmplat vineri Centrul Vechi al Bucureștiului - VIDEO

Ovidiu Anton NU renunță la Eurovision. Ce s-a întâmplat vineri Centrul Vechi al Bucureștiului - VIDEO

Ovidiu Anton NU renunță la Eurovision. Ce s-a întâmplat vineri Centrul Vechi al Bucureștiului - VIDEO
Sursa foto: foto: Facebook/ Ovidiu Anton
06 Mai 2016   •   15:40

Ovidiu Anton a cântat "Moment of Silence" vineri, în Centrul Vechi al Bucureștiului, în fața a zeci de fani cărora le-a mulțumit pentru susținere și le-a spus că speră și luptă "până în ultima clipă", potrivit Agerpres.

"Bună seara prieteni!", i-a salutat glumind Ovidiu Anton pe cei adunați în Piața Sfântul Anton din Centrul Vechi, cu celebra replică a lui Cristi Minculescu, cu câteva minute înainte de a cânta "Moment of Silence", piesa aleasă pentru a reprezenta România anul acesta la Eurovision.

Artistul a fost primit de spectatori cu aplauze prelungite. "Trebuia să fim la Stockholm astăzi. Mă bucur foarte mult de susținerea voastră, mă bucur de solidaritatea pe care ați arătat-o, pentru că despre asta este piesa mea — 'Moment of Silence'. Astăzi, pentru voi, pentru România, pentru românii de pretutindeni — 'Moment of Silence'", a afirmat el.

Prezenți în public au fost și foștii reprezentanți ai României la Eurovision: Călin Goia și Zoli Toth — cel din urmă fiind și membru al juriului de specialitate de la Selecția Națională de anul acesta.

"Vreau să vă mulțumesc că ați venit aici, vreau să mulțumesc tuturor care ați semnat petiția online, ați fost alături de noi și alături de România în această luptă. Noi sperăm până în ultima clipă și luptăm până la capăt", a adăugat artistul la finalul cântecului.

'Moment of Silence' este despre a fi uniți, despre a fi drepți, despre a avea demnitate, pentru că, oricât de puternici am fi, împreună suntem mai puternici", a încheiat Ovidiu Anton.

Spectacolul a continuat cu un marș simbolic spre strada Stockholm din București.

Spectacolul lui Ovidiu Anton a fost organizat în ziua în care Ingrid Deltenre, președintele European Broadcasting Union (EBU), a venit la București ca să discute cu autoritățile române despre eliminarea României din competiția Eurovision.
Șefa Organizației Europene a Televiziunilor Publice a programat o întâlnire cu ministrul Finanțelor, conducerea TVR și cu președinții Comisiilor de cultură din Parlament.

EBU a precizat că România se poate înscrie abia anul viitor în competiția cântecului european, dacă TVR își achită datoriile către organizație.

Până în prezent, TVR a cheltuit 165.000 de euro pe taxa de participare, selecția națională și cazarea în capitala Suediei, potrivit televiziunii publice.

Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision 2016, iar o ofertă în acest sens făcută de Pro TV nu poate fi acceptată, deoarece postul respectiv nu face parte din EBU, a anunțat organizația la finalul lunii trecute.

Ulterior, Uniunea a întărit, răspunzând unui mesaj primit pe o platformă de socializare, că "nicio televiziune nu va transmite show-ul Eurovision în România", deoarece țara nu va avea un reprezentant la concursul cântecului european. Situația din 2017 va fi analizată în viitor, a menționat EBU.

EBU a anunțat, pe 22 aprilie, că a început procedurile pentru a retrage TVR calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni (14,5 milioane de euro).

×
Subiecte în articol: Eurovision
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close