Antena 3 CNN Actualitate Pasajul rutier de la Piaţa Sudului a fost deschis complet circulaţiei. Firea: Până în septembrie va fi gata şi zona de tramvai

Pasajul rutier de la Piaţa Sudului a fost deschis complet circulaţiei. Firea: Până în septembrie va fi gata şi zona de tramvai

Pasajul rutier de la Piaţa Sudului a fost deschis complet circulaţiei. Firea: Până în septembrie va fi gata şi zona de tramvai
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    23 Iul 2017   •   14:50

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, au inaugurat, duminică, pasajul rutier de la Piaţa Sudului, Firea menţionând că există promisiunea constructorului că până în 10 septembrie să fie definitivată şi „zona de tramvai”.

„Deschidem astăzi pasajul rutier Piaţa Sudului, un obiectiv de investiţii pe care l-am preluat într-un stadiu fizic de execuţie de 60%. (...)Contractul a fost semnat în anul 2014, cu termen de finalizare 2015. Din nefericire, din cauza unor erori de proiectare şi a slabului management, acest proiect a fost blocat. Beneficiile sale sunt foarte mari, în special pentru această zonă a Capitalei. Practic, fluidizează traficul în zona de sud a Capitalei. De asemenea, creşte viteza de circulaţie şi scade cu 70% timpul de aşteptare în trafic”, a afirmat Firea, cu acest prilej.

Ea a explicat că valoarea totală a proiectului a fost calculată iniţial la 19,5 milioane euro, din care 90% ar fi trebuit sa fie fonduri europene.

Edilul a subliniat că, în afară de pasajul rutier Piaţa Sudului cu 4 benzi, două pe fiecare sens, au fost construite şi 8 lifturi pentru persoane vârstnice şi cu dizabilităţi şi 4 scări rulante.

„Până la începerea şcolilor, aproximativ 10 septembrie, avem promisiunea sută la sută a constructorului ca şi zona de tramvai să fie inaugurată şi lansată”, a mai declarat primarul general al Capitalei, la inaugurarea pasajului.

Lucrările la Pasajul Piaţa Sudului au început în mai 2014 şi trebuiau finalizate până în decembrie 2015. Pasajul de la Piaţa Sudului a fost deschis parţial circulaţiei pe 28 aprilie, traficul desfăşurându-se pe o singură bandă pe sens.

×
Subiecte în articol: piata sudului Gabriela Firea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close