Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel, mesaj pentru referendumul familiei tradiţionale

Patriarhul Daniel, mesaj pentru referendumul familiei tradiţionale

Patriarhul Daniel, mesaj pentru referendumul familiei tradiţionale
23 Sep 2018   •   15:05

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj fără echivoc de susţinere a referendumului pentru familia tradiţională, la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia sărbătoririi Zămislirii Sf. Proroc Ioan Botezătorul.

„Biserica atunci când afirmă, apără şi promovează familia binecuvântată bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii, Biserica de fapt aduce mulţumire, mărturisire şi slavă lui Dumnezeu Creatorul", a spus duminică Patriarhul Danie, citat de basilica.ro.

„Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat şi femeie cu scopul de a contribui la înmulţirea şi continuitatea neamului omenesc".

Patriarhul a explicat că „prin naştere de prunci omul devine împreună lucrător cu Dumnezeu Care dăruieşte viaţă oamenilor", iar „un popor este binecuvântat atunci când are familii care nasc copii şi care educă pe copii în credinţă, în dragoste de Dumnezeu, de ţară şi dragoste de semeni".

Cele mai importante feţe bisericeşti s-au exprimat în favoarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, astfel încât să prevadă explciit că o căsătorie repreintă legătura dintre un bărbat şi o femeie. Consultarea populară va avea loc pe 6 şi 7 octombrie.

×
Subiecte în articol: Daniel mesaj referendum
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close