Antena 3 CNN Actualitate Pensie de foşti preşedinţi. Cât încasează lunar Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu

Pensie de foşti preşedinţi. Cât încasează lunar Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu

Pensie de foşti preşedinţi. Cât încasează lunar Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iul 2016   •   08:27


Au fost şefii statului, dar au ieşit la pensie. Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu sunt printre pensionarii norocoşi. Şi asta pentru că pe lângă pensia de la Cotroceni, acestora le intră în buzunare şi cea pentru activitatea profesională.

Venitul total de pensionar al lui Traian Băsescu ajunge la 8.283 de lei. Respectiv - pensia în urma funcţiilor deţinute (2.583 lei) şi indemnizaţia de fost şef al statului, stabilită prin lege (5.700 lei), scrie Capital.

Veniturile fostului preşedinte Ion Iliescu sunt mai mari decât cele ale lui Traian Băsescu. Pe lângă pensia de 3.916 lei lunar, acesta încasează indemnizaţia pentru funcţia supremă, de 5.331 de lei. În total, acesta primeşte lunar circa 9.200 de lei pe lună.

La rândul lui, fostul preşedinte Emil Constantinescu realizează, prin aplicarea cumului de pensii, venituri totale de circa 8.000 de lei pe lună: respectiv o pensie lunară de 3.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar şi rector al Universităţii Bucureşti, la care se adaugă indemnizaţia pentru mandatul de la Cotroceni, 5.060 luna.

 

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu emil constantinescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close